barbie sushi

Recept voor een vriendinnenavond: Barbie-sushi

Food & Drinks02 sep 2023, 11:45 doorRomy Nouwen
Had jij nog een vriendinnenavondje op de planning staan met je besties en ben je nog op zoek naar de juiste invulling? Zoek niet verder! Wij hebben het beste idee ooit voor jou. Tijd om samen naar de Barbie-film te kijken onder het genot van een hapje en een drankje. Enne, dan wel in stijl natuurlijk. Zo maak je Barbie- sushi .
barbie sushi
Bron: TikTok @annebelploeg / Barbie

Barbie-film kijken

De Barbie-film kwam onlangs uit en houdt sindsdien alle gemoederen veel bezig. De bioscoopzalen zitten nog steeds propvol en er wordt een hoop losgemaakt met de verhaallijn van deze film. Grote kans dat jij deze met je besties wil kijken, want met wie anders? Wat ons betreft, kun je hem beter samen tijdens een vriendinnenavondje op de bank kijken, want dan kun je er de juiste snacks bij halen. Uiteraard een lekkere Barbieroze mimosa én deze heerlijke Barbie-sushi die ook helemaal in stijl klaargemaakt kan worden.

Barbie-sushi maken

Bij een lekker drankje hoort natuurlijk ook een lekker hapje en wat is er nu lekkerder dan sushi? Inderdaad: helemaal niks! Op TikTok kwamen wij een geweldig filmpje tegen van een heerlijk bordje sushi die helemaal in stijl van Barbie was klaargemaakt. Roze, roze en nog eens roze dus. Helaas deelt de TikTokker niet precies wat ze allemaal heeft gebruikt om deze sushi zó te maken dus we zijn even op onderzoek uitgegaan om antwoorden te krijgen.
In de video lijken we te zien dat ze de sushi vult met avocado of komkommer en wat witte rijst. De sushi is uiteraard omhuld door norivellen met rijst. Verder heeft de zalm een lekker roze kleurtje én maakt ze gebruik van een felroze sausje. Hoe alles tot deze roze kleur komt, wordt ons duidelijk als we de comments goed bestuderen. Ze heeft gebruik gemaakt van bietensap om de Japanse mayonaise helemaal roze te krijgen. Waarschijnlijk heeft de bietensap ook een kleurtje gegeven aan de rijst én zalm dus. Met een klein beetje creativiteit zet jij binnen no-time dezelfde roze Barbie-sushi op tafel!