Groot fan van carpaccio? Dan zul je er vast geen genoeg van kunnen krijgen. Daarom hebben wij 5 lekkere carpaccio gerechten voor je op een rijtje gezet die je kunt uitproberen.
Ingrediënten
Bereiden
Begin met het koken van de pasta en rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan. Meng de witte wijn azijn met de olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper. Vervolgens snijd je de zongedroogde tomaatjes en kappertjes in stukjes. Snijd het carpacciovlees in grove stukken. Meng de pasta met de dressing en roer dit goed door elkaar. Hier voeg je de rucola, carpaccio, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en oude kaas aan toe. Meng dit door elkaar en bestrooi met pijnboompitjes.
Ingrediënten
Bereiding
Leg een wrap op een bord en besmeer deze met pesto. Verdeel wat carpaccio over de hele wrap. Vervolgens bestrooi je hier kaas, sla en pijnboompitten overheen. Rol de wrap op. Je kunt eventueel nog wat extra pesto op het einde doen, zodat je wrap dicht kan plakken.
Foto via Foody.nl
Ingrediënten
Bereiden
Smeer de binnenkant van de ciabatta in met pesto en verdeel vervolgens wat rucola over pesto heen. Vervolgens leg je de plakjes carpaccio op de rucola. Snij de rode ui in ringen en verdeel deze over de carpaccio. Als laatste kun je nog wat pijnboompitten over het broodje verdelen.
Foto via Roos Carpaccio
Ingrediënten
Bereiden
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd vervolgens het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een mesje. Doe 50 ml olie in een maatbeker en voeg de peper en tenen knoflook toe. Pureer met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe. Meng dit door de garnalen en laat het minimaal 1 uur marineren. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de garnalen 5 minuten. Verdeel de carpaccio over 8 borden of een schaal en leg de rucola erop. Verdeel de garnalen eroverheen en besprenkel met de dressing.
Ingredienten
Truffelmayonaise
Bereiding
Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg hier een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad mengsel. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze erbij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er doorheen.
Foto via Leuke Recepten
Wil je nog meer lekkere recepten proberen?