Een fles champagne en cava staan standaard op tafel tijdens NYE, dus dit jaar geven we deze drankjes een kleine twist. Deze zeven drankjes kan je maken met champagne en cava.
Dit is een Aperol Spritz op een NYE-manier. Normaal maak je Aperol Spritz met prosecco, maar met een goede cava is dit drankje net zo lekker. Schenk alles in een groot glas en versier het mooi met wat sinaasappel als garnering.
This one is easy.
Schenk de cava en de Licor 43 in een glas, takje rozemarijn erbij en klaar.
Vul de helft van het glas met verse sinaasappelsap. Roer er een scheutje Grand Marinier door. Vul het glas aan met wat cava. Als garnering kun je eventueel wat verse munt blaadjes eraan toevoegen.
Deze cocktail is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog een prachtig uit. Doe een beetje aardbeiensiroop in een glas en leg daar een stuk suikerspin op. Zorg er wel voor dat de suikerspin de bodem en de siroop niet raakt. Serveer het glas en schenk de champagne in het glas. Wat er met de suikerspin gebeurt, zullen gasten spectaculair vinden.
Voor acht glazen:
Haal het sorbetijs een half uurtje voordat je de spoom wil drinken uit de ijskast, zodat-ie zacht wordt. Doe na het half uur alle ingrediënten in een pan, en mix door elkaar met de mixer. Schenk de spoom in prosecco glazen en geniet ervan.
Pureer de perzik in een blender. Met een verse perzik is de bellini het lekkerst, maar je kan ook perzik uit blik gebruiken. Doe de perzik in een champagne glas en vul het aan met champagne.
Voor de bierliefhebbers hebben we een fancy bier-cocktail. Schenk de helft van het glas met champagne en de andere helft met bier. En daar heb je 'm, een stoere bierchampagne.