chocolade fondue park

Chocolade fonduen in het park: TikTokker heeft geniaal idee

Food & Drinks08 jul 2023, 10:45 doorAurora Ferrari
De zomer is in volle gang dus de temperaturen zijn heter than ever . Wat betekent dat we ook steeds vaker in de buitenlucht te vinden zijn. Een picknick met de meiden klinkt dan ook als muziek in de oren. Wil je een keer wat unieks meenemen? Ga chocolade fonduen! Huh? Maar hoe?
chocolade fondue park

Chocolade fonduen tijdens de picknick

Een hele fondueset meenemen naar een picknick klinkt als een vrij slecht idee en daar zijn we het mee eens. Gelukkig is er dankzij TikTok een andere manier. Enne, dat we hier niet eerder op zijn gekomen, verbaast ons nog het meeste. Wat je nodig hebt? Simpelweg je favoriete fruitsoorten (aardbeien uiteraard) en een chocoladereep naar keuze.
Zodra jullie zijn aangekomen bij jullie picknick-bestemming, maak je de chocoladereep verpakking voorzichtig open. Deze laat je een aantal minuten lekker zonnen én voor je het weet is 'ie goed gesmolten. Dippen maar! Handig, toch?
Het artikel gaat verder onder de video.

Zo voorkom je dat je picknick een teleurstelling wordt

Wat je verder mee moet nemen naar een picknick is vrij vanzelfsprekend, maar het gaat vaak mis bij wat je NIET mee moet nemen. Of juist niet moet vergeten. Om de picknick niet te laten falen, hebben wij een kleine checklist voor je gemaakt.
  • Neem geen vlees- of visgerechten die snel kunnen bederven.
  • Neem geen eten mee dat veel kruimelt, straks zit je er helemaal onder en de omgeving waar je zit, óók.
  • Neem geen gerechten mee die kunnen smelten zoals boter, chocolade (wel natuurlijk als je gaat chocolade fonduen) of etenswaren met een glazuurlaag.
  • Zorg voor voldoende koud drinken. Leg een paar flessen water, niet helemaal gevuld, een paar uur in de vriezer. Het ijs smelt bij de picknick uiteindelijk snel genoeg. Op deze manier heb je altijd koud water!
  • Vergeet geen flesopeners, kurkentrekkers of ander gereedschap (zoals een snijplank of een goed mes) als je die nodig zou hebben. Het zou namelijk zonde zijn als je je creativiteit aan moet zetten om naar een oplossing te zoeken.
  • Schenk glazen en bekertjes altijd halfvol. Voor je het weet stoot je deze om en is je kleedje drijfnat.