Heel het internet is er lyrisch over: de trending '
sushi sandwich'. Iedereen probeert het uit en is er he-le-maal weg van. Van Monica Geuze tot Roxy Dekker, iedereen eet het massaal. "Ik wil natuurlijk niet achterblijven, ik heb hem", zegt Roxy. Wij praten je even bij.
Nieuwe foodtrend
De nieuwste foodtrend op
TikTok waar iedereen het over heeft? De sushi sandwich! Deze creatieve twist op traditionele sushi verovert het internet en de harten van foodies wereldwijd. In plaats van de gebruikelijke sushi-rolletjes, stapel je verse ingrediënten zoals zalm, avocado, komkommer en rijst tussen vellen nori, om er vervolgens een handzame vierkante 'sandwich' van te maken. Makkelijk om te maken, ideaal om mee te nemen en superlekker! TikTok staat vol met variaties van deze smakelijke snack, van pittige tonijn tot vegan opties, en mensen zijn er dol op.
Van Roxy tot Monica
Iedereen op
TikTok is dus lyrisch over de sandwich. Ze worden dan ook massaal gekocht en geproefd voor de camera. Vervolgens krijgen ze een beoordeling - welke eigenlijk nooit onder de 10/10 komt. Monica kan er niet meer van slapen, zo ontzettend fan is ze van de snack. En ook Roxy moest hem dus even proberen. "Wow!" Haar vader voegt er enthousiast aan toe: "Love Rolling Sushi", Roxy, zichtbaar onder de indruk, concludeert: "Dit is lekker, ik vind dit niet normaal." En ook zij geeft de snack een score van 10/10.
Een must-try voor sushi liefhebbers
Met deze enthousiaste beoordelingen is de nieuwe sushi sandwich dus een absolute een must-try. Of je nu een doorgewinterde sushi-liefhebber bent of iemand die graag nieuwe smaken ontdekt, deze snack belooft een heerlijke ervaring.
Ook benieuwd? Ga dan naar Rolling Sushi en proef hem zelf. Of... maak hem zelf.
Maak je eigen sushi sandwich
Geen zin om in de rij te staan? Dan maak je hem toch gewoon lekker zelf. Wij vertellen je hoe. Dit is wat je nodig hebt, voor twee sandwiches van 9x9 cm:
- 200 gram ongekookte sushi rijst (of 600 gram gekookte sushi rijst)
- 120 gram zalm (sashimi kwaliteit)
- 120 gram tonijn (sashimi kwaliteit)
- 80 gram surimi sticks
- Sushi seasoning
- Klein bosje bieslook
- 0.5 komkommer (of 2 kleintjes, in dunne reepjes)
- 0.5 avocado (in dunne plakjes)
- Witte sesamzaad
- Kewpie mayonaise
- Sesamolie
- Frituur olie
- Crispy chili olie
- Shichimi Togarashi kruiden (optioneel)
- Sriracha
Stapsgewijze bereiding
- Kook de sushi rijst: gebruik een verhouding van 1 deel rijst op 1.2 delen water. Zodra de rijst gaar is, voeg je een scheutje sushi-azijn toe en roer je dit voorzichtig door. Laat de rijst 5 minuten rusten.
- Bereid het bakblik voor: bekleed een vierkant bakblik met doorzichtige folie. Verdeel de sushi rijst gelijkmatig tot een laag van ongeveer 1 cm dik. Druk goed aan, dek af met folie en zet in de vriezer tot de rijst volledig bevroren is (minimaal 2 uur).
- Stel je vulling samen: kies je favoriete combinatie. Pittige zalmtartaar: fijngehakte zalm, mayonaise, sriracha, sesamolie en sojasaus. Pittige tonijntartaar: fijngehakte tonijn, mayonaise, bieslook, crispy chili-olie, shichimi togarashi, sesamolie en sojasaus. Sesamkrabsalade: uit elkaar getrokken surimi, mayonaise, sesamzaad en sesamolie.
- Snijden en frituren: haal de bevroren sushi rijst 15 minuten voor het frituren uit de vriezer. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de sandwiches in 3-5 minuten per kant goudbruin.
- Afwerking: laat de gebakken sushi rijst uitlekken op een rooster of keukenpapier. Begin met een laag krokante sushi rijst, voeg de vulling toe, en sluit af met nog een laag krokante rijst.
- Serveer direct en geniet!