ontwerp zonder titel 82

Dit is hoe geen alcohol drinken je datingleven positief kan beïnvloeden

Food & Drinks16 nov 2023, 21:00 doorRomy Nouwen
Ben jij al een tijdje aan het daten, maar verloopt het allemaal niet zo soepel? Dan is er misschien wat werk aan de winkel voor je. Je kunt van alles en nog wat proberen, maar misschien ligt de oplossing voor handen. Alcohol drinken zou namelijk een belangrijke factor kunnen zijn. Dit is hoe geen alcohol drinken je date life positief kan beïnvloeden.
ontwerp zonder titel 82
Bron: @jadeanna

Geen alcohol terwijl je date

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is, wordt er wel eens gezegd. Wat betreft je datingleven zou dit ook wel eens zo kunnen zijn. Er zijn namelijk een aantal redenen die bewijzen dat het misschien beter is om voor een colaatje te gaan in plaats van een wijntje.

1. Gezonde spanning kan je een handje helpen

En kan je juist ook een beetje helpen tijdens een date! Je kunt dit er dan ook veel beter gewoon laten zijn dan dat je het met een aantal wijntjes wegdrinkt.

2. Je komt erachter of iemand begrip heeft voor jouw keuzes

Het kan spannend zijn om op te biechten dat je geen alcohol drinkt. Ook al is het maar voor even! Toch is het wel een goede manier om erachter te komen hoe iemand anders reageert op jouw keuzes. Het is namelijk niet de meest populaire keuze om geen alcohol te drinken, maar iemand die jou echt leuk vindt staat natuurlijk achter iedere keuze die jij maakt!

3. Een relatie moet ook leuk zijn zonder alcohol

Mocht het tot een relatie komen, hebben jullie natuurlijk niet altijd de ruimte om alcohol te drinken. Jullie doen dan ook andere dingen! Door te daten zonder alcohol kom je erachter hoe dit werkt. Daarnaast kun je er een leuke uitdaging van maken om tot een date te komen waarbij geen alcohol nodig is. Een koffiedate bijvoorbeeld?