gezonde chocolade muffins

Recept: gezonde chocolade muffins met maar 3 ingrediënten

Food & Drinks20 mei 2023, 12:45 doorRomy Nouwen
We hebben allemaal wel eens lekkere zoete trek. Het liefst grijpen we dan naar een reep chocolade of een lekkere koek, maar gezond is dit niet. Deze gezonde chocolade muffins met maar drie ingrediënten zijn wél gezond en dus perfect om mee te snacken.
gezonde chocolade muffins
Bron: Pinterest

Gezonde tussendoortjes

Snacken is heerlijk! Helaas is dit lang niet altijd even gezond en kun je het dus beter maar niet zo vaak doen. Tenzij je natuurlijk kiest voor gezonde tussendoortjes! Hoewel we eerder al deze gezonde tussendoortjes tegenkwamen , zijn we toch meer fan van de gezonde chocolade muffins die we op TikTok spotten. Deze maak je zelf binnen een handomdraai!
Je kunt ongestoord blijven eten, want ze bevatten maar 43 calorieën per muffin. Daarnaast kom je zo ook aan je dagelijkse hoeveelheid benodigde eiwitten, want per muffin krijg je al 7 gram binnen!

Gezonde chocolade muffins maak je zó

Het maken van deze gezonde chocolade muffins is dus helemaal niet zo moeilijk. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en je maakt er in één keer zes tegelijk. Kan niet beter, toch?

Ingrediënten:

  • 2 theelepels bloem
  • 1 ei
  • 400 gram chocolade proteïne pudding

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de proteïne pudding in een grote bak. Voeg hier het eitje aan toe en meng dit tot het ei helemaal is opgenomen.
  3. Voeg er vervolgens twee theelepels bloem aan toe en meng dit weer tot de bloem helemaal is opgenomen. Let op: in de video zie je dat de vrouw er één theelepel bloem bij doet, maar je kunt er beter twee in doen. Dit vertelt ze zelf in de comments onder de video.
  4. Pak er een bakvorm voor cupcakes bij óf gebruik zes cupcakevormpjes. Verdeel het beslag eerlijk over de vakjes of vormpjes.
  5. Zet de muffins voor 30 minuten in de oven als de oven goed voorverwarmd is. Doe de oven tussendoor niet open, want dan zakken de muffins in.