restaurant zheng fem fem

Een reis door de verschillende regio's van China in restaurant Zheng

Food & Drinks14 mrt 2019, 9:22 doorRedactie
Ben je een fan van fine dining, de Chinese keuken en wil je meegesleurd worden tijdens een mini-reis door de verschillende regio's van China? Dan ben je bij Restaurant Zheng op de juiste plek.
schermafbeelding 2019 03 11 om 163932
Negen jaar gelende opende Ting en haar man Han Ji de deuren van het restaurant HanTing Cuisine op de plek waar nu restaurant Zheng is gevestigd. Het restaurant is een eerbetoon aan de Chinese keuken en ook de rijke cultuur van China - met nog steeds Ting en Han Ji aan de leiding. Met Zheng willen ze zorgen dat hun gasten op reis gaan door de verschillende regio's van China en de verschillende kookstijlen, smaken, ingrediënten en technieken ervaren. Hier draait het dus niet alleen om het eten, maar om de hele ervaring:
Xiao Han Ji : 'Zheng neemt je mee naar het keizerrijk China, waar ooit, daags na Nieuwjaar, de belangrijkste ambtenaren werden uitgenodigd voor een uitgebreid Zheng-banket. Hier is ook de naam van het restaurant aan ontleend. Dit keizerlijk buffet was een indrukwekkend spektakel, waarbij de tafel werd volgezet met luxe spijzen en dranken, die werden geserveerd volgens oude ceremonies. Tijdens dit banket werden maar liefst 120 gerechten geserveerd. Dit is voor een restaurantdiner wat veel, dus we hebben dit aantal gehalveerd. Gasten gaan tegenwoordig niet alleen meer naar een restaurant voor het eten, maar ook voor de hele beleving. De Chinese cultuur is zo rijk, dat we deze als inspiratiebron van ons nieuwe restaurant gebruiken. Afgelopen maanden heb ik door China gereisd om me hier meer in te verdiepen.'
Het pand van restaurant Zheng is verdeeld in twee:

Zheng Imperial Bar

Je komt binnen in de Zheng Imperial Bar. Hier zijn de tea-infused dranken het belangrijkste onderdeel van de Zheng Imperial Bar-experience. Ook hier kan je natuurlijk genieten van eten met een ruime keuze aan luxe barfood. Denk hierbij aan verschillende vlees- en visgerechten, vegetarische gerechten en een Luscious Imperial Combo - een ideaal plateau om te delen.

Restaurant Zheng

Tijdens het eten in het restaurant gedeelte word je meegenomen naar het bijzondere en vooral mooie cultuur van China. De gerechten zijn kunstwerken en elke hap zorgt voor een smaaksensatie in je mond. Sommige gerechten zijn zelfs bijna té mooi om op te eten. Toen wij aankwamen in het restaurant werden we met liefde ontvangen door het personeel en gebracht naar een prachtige plek waar wij konden plaatsnemen en genieten van een welkomstdrankje.

Het menu

Elk gerecht heeft z'n eigen verhaal en manier van serveren. De gerechten noemen ze 'chapters' en bij elk chapter krijg je mondeling uitleg waar het allemaal van is gemaakt én werden er passende drankjes geserveerd. Over alles is goed nagedacht en zie je dat er een hoop passie en creativiteit in is gestopt en je merkt dat er een aantal dingen zijn die ze bij Zheng uitermate belangrijk vinden: gezond eten, cultuur, kunst en de eeuwenoude ceremonies van het Chinese keizerrijk. Ben je even afgeleid door al het eten maar wil je toch het verhaal achter het gerecht weten dan kan je doormiddel van een QR code en je telefoon erachter komen wat je precies hebt gegeten en het verhaal erachter.
Kortom: De bediening en eigenares was erg vriendelijk en de hoeveelheid plezier en passie dat de mensen uitstraalden was niet te missen. Ik heb een gezellige, relaxte avond gehad met buitengewoon, heerlijk eten. Ben jij binnenkort in Den Haag te vinden dan is dit absoluut een aanrader.
Restaurant Zheng, Prinsenstraat 33