kerstmenu sterrenbeeld

Duik de keuken in: het ideale kerstmenu volgens je sterrenbeeld

Food & Drinks10 dec 2022, 20:45 doorRoos Hooijer
Het samenstellen van het kerstmenu is ieder jaar weer een dingetje. De keuze is reuze en je moet aan allerlei eisen voldoen. Misschien is het dan ook gewoon beter als je de keuze eens aan de sterren overlaat. Zo weet je in ieder geval zeker dat het écht bij je past. Dit is het perfecte kerstmenu volgens je sterrenbeeld.
kerstmenu sterrenbeeld
Bron: Pinterest

Kerstmenu volgens je sterrenbeeld

Je kunt nou eenmaal veel kanten op met een kerstmenu. Vooral voor de mensen die niet zo goed kunnen kiezen, is het moeilijk om tot een lekker en uitgebreid kerstmenu te komen. Gelukkig kun je ook in dit soort gevallen vertrouwen op de horoscopen. Dit is het perfecte kerstmenu volgens je sterrenbeeld.

Ram

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, is het levensmotto van een Ram. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat een Ram last-minute een hele groep aan extra mensen zal uitnodigen. Een Ram heeft dus baat bij een kerstmenu vol met recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Denk aan verse soepjes, carpaccio en ijs.

Stier

Een Stier geniet van lekker eten en dus mag er best wel wat fancy’s op tafel gezet worden. Effe een pasta’tje zit er zeker niet in! Een Stier kiest eerder voor een goed stuk vlees en smaaksensaties. En dat alles met bijpassende wijnen bij iedere gang natuurlijk!

Tweeling

Ook een Tweeling viert het liefst Kerst met zo veel mogelijk mensen. Toch is er wel iets dat zorgt voor problemen in de keuken van een Tweeling. Een Tweeling staat er namelijk het liefst niet te lang. Als het aan een Tweeling ligt, is er veel kant-en-klaar én moet iedereen zijn steentje bijdragen. Gangen verdelen bijvoorbeeld…

Kreeft

Een Kreeft vindt het heerlijk om de feestdagen te vieren met de hele familie en dat betekent dat het kerstmenu voornamelijk praktisch moet zijn. Niemand heeft zin om voor twintig personen biefstukjes te bakken, toch? Grote pannen soep, gemakkelijke gerechten als nacho’s of gewoon lekker met z'n allen gourmetten.

Leeuw

Een Leeuw heeft hoge standaarden en gaat dus echt niet zomaar akkoord met een in elkaar geflanst dinertje. Nee, een Leeuw gaat liever voor klassiek én lekker. Fonduen is dus het ideale kerstmenu voor dit sterrenbeeld. Of dat nou met kaas is of met iets anders, maakt niet uit.

Maagd

Eten bij een Maagd met kerst is zeker geen slecht idee. Een Maagd is namelijk mega perfectionistisch en zorgt ervoor dat niemand tekort zal schieten. Ook is een Maagd niet in staat om keuzes te maken en dus bestaat het kerstmenu gewoon uit minstens zes gangen. Er wordt ook gedacht aan genoeg variatie in de gangen.

Weegschaal

Wie ook slecht knopen door kan hakken, is de Weegschaal. De Weegschaal begint daarom extreem vroeg met de voorbereidingen van het kerstmenu. Verder staan Weegschalen erom bekend af en toe bijzondere en gewaagde keuzes te kunnen maken. Je hoeft dan ook niet gek op te kijken als je ineens een vegan biefstuk voorgeschoteld krijgt.

Schorpioen

Schorpioenen zetten graag een goed kerstdiner neer en zullen er dan ook alles aan doen om niet te falen. Ze kiezen vaak voor de veilige opties, zodat er niks fout kan gaan in de keuken. Dat betekent dat nieuwe uitprobeersels het waarschijnlijk niet zullen worden. Je kunt de classic kerstgerechten verwachten. Carpaccio, gevulde kip en een dessert met ijs of in de vorm van taart.

Boogschutter

Boogschutter vindt uiterlijk ook erg belangrijk dus het kerstmenu zal niet alleen lekker smaken. Het moet er ook goed uitzien! Hiervoor scrolt een Boogschutter urenlang op Pinterest én kiezen ze soms voor de minder standaard gerechten. Alles voor de mooie plaatjes op Instagram.

Steenbok

Een Steenbok is veel bezig met gezondheid dus zal niet zo snel kiezen voor een mega ongezond kerstmenu. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat de gerechten veel groente of fruit bevatten en dat je van dit menu zeker geen kilo’s zal aankomen.

Waterman

Een Waterman staat erom bekend vaak te kiezen voor de aparte dingen. Je hoeft dan ook zeker niet te verwachten dat je hier de standaard beenham uit de oven voor je neus zal zien staan. Nee, een Waterman pakt volledig uit en gaat aan de slag met heerlijke smaaksensaties. Ook moet je niet gek opkijken als je ineens een heel vegan kerstmenu voor je hebt.

Vissen

Vissen zijn enorm geïnteresseerd in andere culturen. Ze proberen veel uit, kiezen vaak voor buitenlandse keukens en gaan altijd voor een nieuwe smaaksensatie. Een kerstmenu bij Vissen is waarschijnlijk een culinaire reis over de wereld.