mentale gezondheid verbeteren kaas

Je mentale gezondheid een boost geven? Kaas eten is dé oplossing

Food & Drinks27 jun , 20:00 doorRomy Nouwen
Kan jouw mentale gezondheid wel een boost gebruiken? Dan is het tijd om je maagje te vullen met misschien wel één van de meest verslaafde etenswaren: kaas! Tijd om dat kaasplankje te vullen, want vanaf nu kun je ongestoord alle soorten kaas blijven eten die jij maar wil eten.

Onderzoek naar mentale gezondheid

Met de toenemende problemen op het gebied van mentale gezondheid, is het niet gek dat wetenschappers er meer in duiken. Als we mensen met mentale problemen willen helpen, moeten we immers toch een beetje weten waardoor veel mensen zich minder goed voelen. Daarbij willen we ook graag weten wat de oplossing kan zijn, om zo veel mensen tips te kunnen geven die in de praktijk helpen tegen psychische problemen.
In een nieuw onderzoek werden maar liefst 2.4 miljoen mensen bestudeerd en ondervraagd. Het onderzoek vond plaats in Shanghai, aan de Shanghai Jiao Tong University. Tijdens het onderzoek bekeken wetenschappers meerdere factoren. Denk bijvoorbeeld aan depressieve gevoelens en plezier in het leven.

Kaas eten is dé oplossing

De resultaten waren behoorlijk interessant. Zo kwam bijvoorbeeld naar voren dat een slechte mentale gezondheid gelinkt is aan slechte gewoonten als roken en weinig sporten. Ook ziek zijn heeft een slechte invloed op je mentale gezondheid. We hebben het dan bijvoorbeeld over hartziekten of kanker.
Op zich zijn dat natuurlijk geen verrassende bevindingen. Toch keken de wetenschappers ook naar dingen die de mentale gezondheid juist boosten. En nu wordt het interessant, want daaruit kwam naar voren dat het eten van kaas het verschil kan maken. Zo nu en dan een lekker blokje kaas zorgt namelijk voor minder stress en een blijer gevoel. Ideaal!
Het eten van kaas zorgt volgens deze wetenschappers niet direct voor een langere levensduur, maar zorgt er dus wel voor dat je simpelweg gelukkiger bent doordat je beter in je vel dit. De wetenschappers stelden namelijk dat het eten van kaas voor 3,67% een positieve impact heeft op je gevoel van geluk. Even voor de beeldvorming: het eten van fruit kreeg een percentage van 1,96%

Mentale gezondheid staat in verband met fysieke gezondheid

Het eten van kaas is dus voortaan helemaal geen probleem meer. Van brie, tot aan cheddar, burrata en mozzarella: alles mag je uit de kast trekken om jezelf een gelukkig mens te maken. We zijn zo enthousiast, want de onderzoekers kwamen namelijk tot een andere conclusie. Wanneer je mentale gezondheid perfect is, heeft dit ook een positieve impact op je fysieke gezondheid. Dat betekent dat je dus ook je fysieke gezondheid een boost geeft door meer kaas te eten. Het mag dan wel slecht zijn voor je libido, verder is kaas hét ingrediënt dat niet meer mag missen in jouw maaltijden. Tover die borrelplank maar uit de kast, want kaasplankjes zijn vanaf nu altijd geoorloofd!