femfem 29

Veggie-lovers opgelet: McPlant is voor altijd terug bij McDonalds

Food & Drinks04 okt 2022, 11:48 doorAurora Ferrari
Laat alles liggen en rijd snel naar McDonald's, want vanaf vandaag staat de McPlant ein-de-lijk weer op het menu, en is here to stay.
femfem 29
Bron: McDonalds

De McPlant maakt een comeback

Vorig jaar maakten we al even kennis met de McPlant, de veggieburger van McDonald's in samenwerking met Beyond Meat, en dat was de-li-cious! De burger, gemaakt van erwteneiwit, rijsteiwit, aardappelen en bieten, leverde de klassieke McDonald’s smaak die gasten kennen en waarderen. De burger stond tijdelijk op het menu, maar omdat de tijdelijke introductie vorig jaar zo’n succes was, keert de burger terug op het menu. Dat smaakt naar meer!

Meer, meer, meer

Een andere reden waarom McDonald's de McPlant herintroduceren, is omdat de keten meer plantaardige opties wil aanbieden. De Veggie McChicken is nu natuurlijk al een tijdje beschikbaar en de Veggie McWrap doet het ook erg goed. Maar voor de rundvlees burgers waren er nog geen vega-varianten.
Wij denken meteen: hoe lekker zou het zijn als ze een Veggie BigMac of een Veggie Quarter Pounder introduceren? McDonald's, letten jullie op?

Vegetariërs opgepast

Alhoewel de McPlant 'plantaardig' wordt genoemd, is de burger dat niet. De burger is niet vegetarisch of veganistisch. Omdat er cheddar smeltkaas op de burger wordt gebruikt, is de veganistische stempel niet mogelijk. De burger zelf is volledig plantaardig, maar bij de bereiding kan de McPlant in contact komen met rundvlees. Daarom past de vegetarische stempel er ook niet bij. Houd daar rekening mee!