mcdonalds

Whut: zoveel duurder is McDonalds in het afgelopen jaar geworden

Food & Drinks02 apr 2023, 10:45 doorRomy Nouwen
Dat het leven op dit moment duurder dan ooit is, komt voor niemand als een verrassing. We schrikken ons keer op keer weer bij de kassa als we de bedragen zien die we moeten afrekenen. Het maakt ook niet uit of je nou de kachel wat hoger hebt gezet, in de IKEA staat voor een nieuw meubel óf dat je gewoon in de plaatselijke Appie staat om het avondeten te scoren. Overal schieten de prijzen in grote snelheid omhoog. Het zal je dan ook niet verbazen dat de McDonalds zijn prijzen omhoog heeft gegooid. En hoewel het geen verrassing is, schrikken we toch wéér van die prijzen.
mcdonalds
Bron: Pexels

Fastfood

Fastfood: het is natuurlijk mega ongezond en dat weten we allemaal héél goed. Toch is een bezoekje bij de McDonalds op z'n tijd stiekem heel erg lekker. Het hoort er gewoon bij! Al is het maar voor zo'n lekkere McFlurry. Helaas worden bezoekjes bij de McDonalds wel steeds minder leuk en dat heeft niet te maken met het eten - wat hier en daar juist verbeterd wordt door bijvoorbeeld meer vaste vegetarische opties.

Inflatie bij de McDonalds

Dat de bezoekjes aan McDonalds steeds iets minder leuk worden, heeft alles te maken met de prijsstijgingen. Nee, we hebben zeker niet alleen te maken met de inflatie wanneer we de kachel aanzetten of boodschappen doen. Ook wanneer we buiten de deur een hapje willen eten, betaal je een stuk meer dan eerder. En dat geldt helaas niet alleen voor de leuke, schattige restaurantjes, maar ook zeker voor de fastfoodrestaurants.
Bij FavorFlav gingen ze op onderzoek uit wat dat precies betekent voor onze portemonnee. Een bezoekje aan de McDonalds is dus niet meer wat het was met de euroknallers en leuke deals. Ook zij hebben het afgelopen jaar de prijzen omhoog gegooid en dan hebben we het helaas over behoorlijke stijgingen. Zo betaal je voor losse burgers (zonder menu) al gauw 50 cent tot een euro duurder. Ook de menu's moeten er aan geloven. Je moet voor een menu al meer dan een euro neerleggen!
schermc2adafbeelding 2023 03 18 om 091339 819x1200
Bron: Snack Nieuws