laag in calorieen ijsjes

Nóg makkelijker wordt het niet: zelf gezond(!) eiwitrijk ijs maken met 3 ingrediënten

Food & Drinks08 mei , 15:30 doorMaud Maarssen
Zin in ijs, maar geen zin in gedoe? Dan hebben wij hét recept voor je dat letterlijk iedereen kan maken. Je hebt geen ijsmachine nodig, geen eindeloze lijst aan ingrediënten en ook geen urenlange voorbereiding. Wat je wél nodig hebt? Cottage cheese, wat fruit en een scheutje honing of maple syrup. That’s it. Binnen een paar minuten staat jouw homemade ice cream in de vriezer – en geloof ons, dit is verslavend lekker. Én ook nog eens gezond en hoog in eiwit.

Wat heb je nodig voor dit gezonde ijsrecept?

Voor één bakje:
  • 400 gram cottage cheese
  • 200 gram fruit naar keuze (denk aan mango, aardbeien, frambozen of een mix ervan)
  • 3 eetlepels honing of maple syrup
Doe alles samen in een blender of keukenmachine en mix tot het een glad geheel is. Giet het mengsel vervolgens in een diepvriesbakje en zet het minstens 3 uur in de vriezer. Et voilà – jouw romige, frisse en verrassend proteïnerijke ijs is ready to scoop.

Extra lekker? Voeg toppings toe!

Ben je net als wij en hou je van een beetje extra? Voeg dan vlak voor het serveren wat toppings toe. Denk aan verkruimelde bastognekoekjes, extra stukjes fruit, wat geraspte kokos of zelfs een beetje pure chocolade. Zo maak je jouw ijsmoment nét een beetje specialer.

Waarom dit recept een winner is

Naast het feit dat dit ijs superlekker is, is het ook nog eens een tikkie gezonder dan standaard roomijs. Cottage cheese zit bomvol eiwitten en bevat minder vet dan bijvoorbeeld slagroom. Plus: je bepaalt zelf hoeveel zoetstof je toevoegt – handig als je het liever iets minder zoet hebt.
Bekijk hier hoe je het recept maakt, tekst gaat verder onder de video.
Zin gekregen? Reken maar. Dit is het perfecte zomertoetje (of gewoon: snack op een doordeweekse dinsdag). Eet smakelijk!