ramen carbonara

Best of both worlds: het recept voor ramen carbonara

Food & Drinks15 nov 2023, 17:00 doorChristel van den Berg
Er gaat bijna niets boven een heerlijk bordje pasta carbonara. Dit gerecht is dan ook comfort ten top. Nu vonden we een twist op de klassieke versie, namelijk ramen carbonara. Zou deze net zo lekker zijn als het originele recept?
ramen carbonara
Bron: Tasty

Ramen carbonara recept

Laten we eerlijk zijn, we waren een beetje sceptisch toen we dit recept voor het eerst zagen. Maar we houden er nu eenmaal van om te experimenteren in de keuken, dus probeerde we het recept voor ramen carbonara uit voor jullie. Turns out: it's delicious! Hier is het recept voor ramen carbonara.

Dit heb je nodig:

  • 2 pakjes instant noedels
  • 6 plakjes pancetta of ontbijtspek in stukjes
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 eieren
  • Veel Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Dit ga je doen:

Pak een kom en kluts hier de eieren goed in los. Roer dan met een garde de Parmezaanse kaas door de eieren en zet apart.
Bak het spek knapperig in een ruimte koekenpan. Doe dan de knoflook erbij en bak een minuutje op laag vuur. Zet het vuur vervolgens uit maar laat de pancetta en de kloflook in de pan.
Kook vervolgens de noedels gaar volgens de verpakking, de kruiden en olie uit de verpakking gebruik je niet! Giet de noedels af en doe bij de pancetta in de pan. Giet het ei/kaasmengsel erover en roer met houten spatel. Breng het gerecht vervolgens op smaak met peper en zout. Dan is het tijd om je ramen carbonara op te dienen. Als je wilt kan je er nog wat extra Parmezaan over strooien. Wees hier vooral niet zuinig mee! ;)