ontwerp zonder titel 78 4

Verrukkelijk: zo maak je in een paar simpele stappen de viral crompouce

Food & Drinks13 okt 2023, 14:21 doorIsabelle Bijman

Zonder enige twijfel kunnen we stellen dat bijna iedereen deze lekkernij wel voorbij heeft zien komen op TikTok: de crompouce. Toch onder een steen geleefd en vraag je je af wat een crompouce is? Megasimpel: een combinatie van een croissant en een tompouce! Klinkt hemels, toch? Enne, zo kun je 'm zelf bakken !

ontwerp zonder titel 78 4
Bron: @bakkervanmaanen

Zo maak je de viral crompouce

Bij Bakker van Maanen is de crompouce verkrijgbaar. Als er geen vestiging bij jou in de buurt zit, hoef je niet teleurgesteld te zijn. Als je trek hebt in een croissant gevuld met banketbakkersroom en bedekt met heerlijke ruby chocolade, kun je dit zelf ook makkelijk maken. Maar voordat we beginnen met het recept, laten we eens kijken waarom de crompouce zo populair is geworden. Ten eerste is het gewoon ontzettend lekker. De zachte en romige vulling samen met het knapperige bladerdeeg aan de buitenkant zorgen voor een smaaksensatie waarvan je niet genoeg kunt krijgen – geloof ons enne, zelfs Monica Geuze!

Daarnaast heeft de crompouce iets magisch waardoor mensen er dol op zijn: het ziet er super Instagram-waardig uit! Met de roze chocolade

bovenop is dit gebakje een echt kunstwerkje. Dus als je indruk wilt maken op je bestie

of volgers, dan is dit hét recept dat je moet proberen.

Genoeg gepraat dus – laten we aan de slag gaan met het maken van deze verrukkelijke traktatie!

Ingrediënten

  • Croissantdeeg
  • 250 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 25 gram maïzena
  • 1 vanillestokje (of vanille-extract)
  • 500 ml halfvolle melk
  • Ruby chocolade

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Haal het croissantdeeg uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen.

Stap 2: Rol het bladerdeeg uit op een werkblad. Snijd het in driekhoekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de croissants met wat ei zodat ze een lekker bruin kleurtje krijgen

Stap 3: Bak het deeg in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 13 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Tijd voor de banketbakkersroom

Stap 4: Doe de melk in een steelpannetje en voeg hieraan de suiker toe. Snijd het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit en voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan de melk. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Stap 5: Meng ondertussen in een kom de eidooiers en maïzena tot een glad mengsel. Doe hier wat van de warme melk bij en roer goed door. Giet dit mengsel vervolgens terug in de pan met de rest van de melk en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren totdat je een dikke banketbakkersroom hebt gekregen.

Stap 6: Haal het vanillestokje uit de room en laat deze volledig afkoelen voordat je hem gebruikt.

Stap 7: Smelt ondertussen de ruby chocolade au bain marie, of voorzichtig in de magnetron.

Alles samen voegen

Stap 8:Snijd de croissant doormidden en dip de bovenkant in de gesmolten chocolade.

Stap 9:Zet de croissant met het chocolade vervolgens een halfuurtje in de koelkast.

Stap 10:Schep wat banketbakkersroom op één helft van de croissant en leg daarbovenop de andere helft (uit de koelkast). Druk voorzichtig aan zodat ze goed op elkaar blijven zitten.

En daar heb je het – jouw zelfgemaakte crompouce! Nu is het tijd om te genieten van dit heerlijke gebakje dat zo populair is geworden op sociale media. Neem een hap en laat je smaakpapillen verrassen door de combinatie van krokant bladerdeeg en romige banketbakkersroom. Vergeet niet om een foto te maken voordat je ervan geniet – dit is tenslotte een recept voor een viral crompouce!