fem fem 77

Santé: dit zijn de allerlekkerste rode wijnen van Aldi

Food & Drinks18 nov 2023, 12:55 doorAurora Ferrari
Ben je op zoek naar een lekkere, maar wel goedkope rode wijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. De Grote Hamersma heeft drie rode wijnen van de Aldi beoordeeld en zijn (als we de cijfers mogen geloven) overheerlijk. TikTokker Veerle checkte dit nog even en heeft het goedgekeurd: dit zijn de lekkerste rode wijnen van Aldi.
fem fem 77
Bron: @zaargoedemans

Lekkerste rode wijnen van Aldi

Rode wijn: o zo lekker die uitgesproken smaak en al helemaal met de juiste kaas of stuk vlees, is het een hele smaaksensatie voor in de mond. Nu is bekende, lekkere rode wijn alleen verdomde duur. Maar wie heeft ooit gezegd dat wijn duur moet zijn, om lekker te zijn? Wijnliefhebber Harold Hamersma heeft het tegendeel bewezen door op zijn website 'De Grote Hamersma' rode wijnen van de Aldi te beoordelen. Of ze lekker smaakten? Als we de cijfers van Hamersma moeten geloven wel.
TikTokker Veerle zag dit voorbijkomen en kon het niet laten om deze wijnen uit te testen. In een filmpje proeft ze de drie rode wijnen, vertelt kort hoe het smaakt en bevestigt als het ware hoe lekker deze zijn. Benieuwd welke rode wijnen je de volgende keer bij Aldi moet halen? Lees hieronder verder! Spoiler: ze zijn allemaal onder de 5 euro!

1. Ballaturi, Nero d’Avola

Deze Siciliaanse rode wijn komt uit het Zuiden van Italië en proef je zeker terug. Nu houden alle druiven van warmte, maar ze kunnen er niet allemaal goed tegen. Ballaturi, Nero d'Avola wel. Het is een ronde en soepele wijn.
De Grote Hamersma heeft deze een 8 gegeven en Veerle is het er mee eens. "Dit zou ik zeker aan mensen voorschotelen", onthult ze in de video. Hoe duur deze is? Voor maar 4,99 euro heb je deze thuis in de wijnkast. Heerlijk!

2. Adega de Pegões

Als tweede rode wijn van de Aldi, hebben we de Adega de Pegões. Dit is een Portugese rode wijn die rond, kruidig en soepel is. De Grote Hamersma heeft deze een 8,5 gegeven. Een vrij hoog cijfer voor een wijn die maar 3,79 euro is!

3. Rioja Crianza

Als laatste hebben we de Rioja Crianza, de best beoordeelde rode wijn van de drie. Dit volgens De Grote Hamersma, maar ook volgens Veerle. Deze Spaanse rode wijn is vol en krachtig, maar niet storend. Heer-lijk! Ga jij één van deze drie wijnen van de Aldi binnenkort proberen? Wij sowieso ;)