roze chocolade femfem

Er is nu roze chocolade en dit wil je proeven!

Food & Drinks06 sep 2017, 10:28 doorRedactie
Wit, melk en puur kennen we allemaal. En hoewel we hier geen genoeg van kunnen krijgen maakt dit nieuws ons heel blij. Er is nu namelijk roze chocolade! En dan denk je misschien dat deze volgestopt is met kleurstoffen, maar niets is minder waar. De kleur zit namelijk van nature in de ruby-cacaoboon. Hier willen we meer over weten.
roze chocolade femfem

Zacht, fruitig en roze

Roze, FEM FEM's favoriete kleur en chocola is toch ook wel onze guilty pleasure. Een combinatie van deze twee favorieten uit ons leven doet ons watertanden bij de gedachte. Gisteren is deze zachtroze chocolade gepresenteerd in Shanghai. De chocola is volledig zonder kleur- en smaakstoffen gemaakt. De kleur van de chocola zit namelijk van nature in de ruby-cacaoboon. De fruitige smaak, die doet denken aan bessen, komt ook van nature van deze boon. Fruitige, roze chocolade die dus van nature zo is, dit willen we proeven.

Waar komt het vandaan?

Waarom wordt de roze chocolade nu pas geïntroduceerd? Barry Callebaut, het Zwitserse bedrijf dat met deze chocolade is gekomen, maakt chocolade die wordt gebruikt in producten als Mars en Nestlé. Dertien jaar heeft het bedrijf erover gedaan om de specifieke smaak en kleur van de ruby-cacaobonen naar boven te laten komen. Dan is nu eindelijk het moment daar dat de roze chocolade op de markt wordt geïntroduceerd en daar worden wij heel blij van. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer deze chocolade in Nederland verkrijgbaar is, maar nu we weten dat dit bestaat, kunnen we hier nog wel even op wachten.
En omdat we geen genoeg van chocolade kunnen krijgen, maakt Tony's chocolonely ons heel blij met nog eens drie nieuwe smaken.