sangria met cava en aardbeien

Zomerrecept: Sangria met cava en aardbeien

Food & Drinks15 jul 2023, 15:15 doorRomy Nouwen
De temperaturen stijgen dus we halen alles uit de kast om lekker koel te blijven. Eén van de beste manieren om dit te doen, is natuurlijk hydrateren met koude drankjes. En met welk drankje kun je dit beter doen dan met sangria? Deze sangria met cava en aardbeien is overduidelijk onze grootste favoriet van deze zomer.
sangria met cava en aardbeien
Bron: Pinterest/ TikTok @kittyscatch

Zo maak je sangria met cava en aardbeien

Sangria kun je op veel verschillende manieren maken. Uiteraard kun je kiezen voor het traditionele recept met rode wijn, máár het is met witte wijn ook erg lekker. Wist je dat je ook sangria kunt maken van cava? Wie wel van een bubbeltje houdt, gaat dit recept van TikTok helemaal geweldig vinden.

Ingrediënten

De hoofdingrediënten zijn natuurlijk cava en aardbeien, maar daarmee ben je er nog niet. Zorg dat je voor één kan sangria op zijn minst één fles cava en zo'n 400 gram aardbeien hebt. Verder heb je natuurlijk ijsblokjes nodig, want je wil wel dat je drankje lekker koud is. Tot slot moet er natuurlijk ook nog vers fruit doorheen. Uiteraard gebruik je hier ook de aardbeien voor, maar citroen erbij is ook lekker.

Bereiding

Om deze sangria met cava en aardbeien te maken, moet je een extra stapje toevoegen. Het is dus nét ff iets anders dan het sangria recept dat je al kent. Je begint met het blenden van aardbeien. Doe ongeveer 300 gram aardbeien in de blender en maal het helemaal fijn. Giet dit aardbeienmengsel in een kan en doe daar drie á vier grote ijsblokjes bij. Snijd vervolgens de citroen en de rest van de aardbeien in plakjes en gooi deze er bij. Daarna is het tijd om de cava toe te voegen aan de kan. Vergeet aan het einde niet nog even goed te roeren, zodat de geblende aardbeien goed opgenomen worden door de cava.