scrambled eggs

Met dit geheime ingrediënt gaan je scrambled eggs véél lekkerder worden

Food & Drinks21 mei 2023, 11:45 doorRomy Nouwen
Een eitje kan eigenlijk nooit kwaad! Je kunt het op veel manieren bereiden én het is ook gezond en vullend. Maak jij zo nu en dan ook scrambled eggs? Dan wil je misschien voortaan dít geheime ingrediënt ook toevoegen aan je eitje.
scrambled eggs
Bron: Pinterest

Scrambled eggs met dít ingrediënt

Kies jij voor scrambled eggs als je voor een eitje gaat? Dan hebben wij een tip voor je. Of nou ja, TikTok heeft een tip voor je! Zo nu en dan belanden wij namelijk ook op foodtok en dan zien we de meest lekkere recepten voorbij komen. Maar daar blijft het niet bij. Op TikTok delen veel mensen namelijk tips om bestaande recepten nóg lekkerder te maken.
Nu vonden wij dé tip om je scrambled eggs naar een hoger level te tillen. En daar heb je dan ook nog eens maar één ingrediënt voor nodig. Ben je bekend met panko? Dit is een soort paneermeel, maar net anders. Eigenlijk is het de Japanse versie. Het wordt gemaakt van brood en is daardoor iets zoeter dan normaal paneermeel. Door panko toe te voegen tijdens het klutsen van je ei, krijgt je ei meer structuur. De panko is grover en zorgt daardoor voor een knapperige bite .

Zó voeg je panko toe aan je ei

Om het gewenste effect te krijgen, moet je de panko op twee momenten toevoegen. Allereerst doe je ongeveer twee eetlepels panko bij de boter in de pan zodra je deze op het vuur zet. Daarna kluts je je ei en voeg je hier nog eens één á twee eetlepels panko aan toe. Vervolgens doe je je eimengsel in de pan en bereid je je scrambled eggs op de normale manier zoals je gewend bent. Vergeet niet de panko in de pan (die je in het begin mengde met de boter) goed te mixen met het ei!