tiktok recepten 2022

Deze TikTok-recepten hebben we in 2022 het vaakst gegeten

Food & Drinks14 jan 2023, 17:45 doorDominique Evers
Je kan er niet meer om heen, de app TikTok. Vrijwel iedereen gebruikt de app en dat komt omdat er zo veel diversiteit op is. De typische dansjes, lifehacks, recaps en grappige filmpjes maar ook heerlijke recepten. Dit zijn de recepten die we in 2022 het vaakst hebben gegeten.
tiktok recepten 2022
Bron: Pinterest

1. Burger crunch wraps

Deze overheerlijke wraps bestaan uit twee tortilla's, een hamburger, bacon, plakjeskaas, uien, Chipotle mayonaise en chips. Dat zijn alle benodigdheden om deze lekkere maaltijd te maken. Even een keer iets anders dan zo'n standaard broodje hamburger.

2. Gezonde cola

Gezonde cola, dat kan toch haast niet zou je denken. Een TikTok gebruikster heeft haar eigen recept hiervoor. Je maakt deze gezonde cola door bruiswater te mixen met balsamicoazijn en zout. Wij betwijfelen of deze trend viral ging door de lekkere smaak of juist het tegenovergestelde.

3. Green goddess salades

Dit recept komt oorspronkelijk uit 2021 en is bedacht door @bakedbymelissa, maar afgelopen jaar ging deze salade opnieuw viral. Het is een compleet groene salade die dus erg gezond blijkt te zijn.

4. Jelly drink

De trends gaan veel verder dan je denkt, want deze is een beetje raar. Bij dit drankje los je gummy beertjes op in warm water, vervolgens laat je dit afkoelen in de koelkast en doe je er melk bij. Als we de views moeten geloven was dit drankje een absoluut succes.

5. Negroni Sbagliato

House of Dragon star Olivia Cooke heeft deze trend bekend gemaakt. Je maakt hem met gelijke delen Campari en zoete vermouth, vervolgens komt er nog een scheutje prosecco bovenop.

6. Butter boards

Het butter board is een vervolg op alle ander planken die al voorbij waren gekomen, de borrelplank, de frietplank en de Sinterklaasplank. Het zijn allemaal boters bij elkaar op een plank, zo ontstond het butter board. Een heerlijke trend als je het ons vraagt.

7. Hailey Biebers strawberry glaze skin smoothie

Dit recept is een smoothie die Hailey Bieber voor haar glanzende huid zou gebruiken. Daarom ging de smoothie ook zo viral. Wie wil er nou niet zo uitzien als Hailey Bieber?

Op naar 2023

TikTok is nog steeds een superbekende app waar van alles op wordt gedeeld. Wij gaan er daarom ook vanuit dat er dit jaar weer nieuwe recepten bij gaan komen.