hoe bespaar je geld tijdens het uiteten gaan

5 gouden tips om geld te besparen als je uit eten gaat

Food & Drinks25 jun , 19:23 doorPaz Ruijter
Uiteten gaan met een vriendin of misschien wel met je lover is mega gezellig, maar kan wel prijzig zijn. Als je echt bij een goed restaurant wilt eten kan dit je echt megaveel geld kosten. Daarom hebben wij dé vijf gouden tips voor jou verzameld want hoe bespaar je geld tijdens het uiteten gaan.

Tip 1 - Bestel nooit van het bord met de 'specials'

Meestal hebben restaurants een bord buiten staan of binnen hangen met het 'special menu.' Eigenlijk maken de meeste restaurants weinig winst op hun specials, maar op het moment dat ze zo een bord binnen of buiten zetten halen ze wel makkelijker klanten binnen die dan meer winstgevende zaken bestellen zoals voorgerechten en desserts.

Tip 2 - eet 's middags

Ga in de middag uiteten. In de middag lunchen is al een stukje goedkoper. Het is tijdens de lunch ook minder gebruikelijk om meerdere gangen te eten. Maar toch is lunchen ook verrukkelijk.

Tip 3 - deel je maaltijd

Als jij gaat eten met een vriend of vriendin of wellicht met je lover kan je ook samen een maaltijd delen. Je kan er altijd voor kiezen om erbij ook nog een voorgerecht te delen als je het wellicht te weinig vindt.

Tip 4 - Ga vroeg uiteten

Dit wist je misschien niet maar bij veel restaurants zijn de prijzen lager voor 18:00. Dus waarom niet genieten van een avondje vroeg uiteten. Dan heb je tenminste ook nog wat aan je avond en lig je niet met zo een volle maag in bed.

Tip 5 - Ga voor etnisch

Kies er eens voor om een andere keuken uit te proberen. Ga bijvoorbeeld voor de Indische keuken of wellicht Chinees, Ethiopisch of Libanees. Er zijn ontzettend veel lekkere opties en ze zijn ook nog is een stuk goedkoper dan een dure biefstuk of steak tartaar.