missj foodshots amsterdam 12082023 0924

Kerstdiner in een restaurant? Dit zijn de beste plekken in Amsterdam

Food & Drinks19 dec 2023, 13:50 doorRedactie
Heb jij dit jaar nog geen tijd gevonden om de recepten voor het kerstdiner te verzamelen en weet je ook even niet wanneer je de boodschappen nog moet doen? Wij snappen meteen dat dit kan zorgen voor een hoop stress. Enne, dat willen we gewoon niet met kerst! Misschien is het handiger om al deze stress vanaf nu los te laten en te besluiten om het dit jaar eens buiten de deur te zoeken.
uit eten met kerst

Uit eten met kerst in Amsterdam doe je hier

Ieder jaar zijn we weer op zoek naar de beste invullingen voor het kerstdiner. Of het nou in eigen huis is óf buiten de deur, het belangrijkste is dat er lekker gegeten wordt met kerst ! Dit zorgt helaas wel voor de nodige stress, en dat is nou juist niet wat de kerstspirit inhoudt. Misschien moet je de touwtjes daarom dit jaar eens een keer uit handen geven door uiteten te gaan? Zo kan je zelf achterover leunen, maar toch lekker eten. Wij zetten de plekken waar je het lekkerst eet in Amsterdam op een rijtje.

1. Miss G's

Miss G's staat natuurlijk bekend om haar lekker boozy brunches en bekende bloody mary's, maar ze breiden sinds kort uit. Enne, dat betekent ruimere openingstijden en een uitgebreid menu. Je kunt hier namelijk sinds kort ook dineren op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen. En ook met kerst kun je hier terecht voor een kerstdiner, bestaande uit meerdere gangen!
Miss G's focust zich op de traditionele Noord-Amerikaanse Soulfood. Misschien niet de keuken die je meteen zou verwachten bij kerst, maar het zal je verbazen hoe goed dit samengaat. Het is weer eens wat anders en daar houden wij wel van! Wat je kunt verwachten? Van Mac 'n Cheese balls tot Shrimp & Grits, of heerlijke Fried Chicken geserveerd met een saus naar keuze. Voor ieder wat wils dus!

2. Gios Amsterdam

Ben jij echt dé grootste fan van de Italiaanse keuken en is het jouw droom om heerlijk drie gangen Italiaans te eten met kerst? Dan kun je terecht bij Gios Amsterdam. Je hoeft hier geen poespas te verwachten, maar dat je lekker gaat eten is één ding dat duidelijk is. Op het menu vindt je natuurlijk de beste Italiaanse recepten. Hoewel ze simpel lijken, is dat het natuurlijk niet. Hier proef je Italië op haar best!
Over de gezelligheid hoef je je hier ook geen zorgen te maken. Het interieur is warm, sfeervol en gezellig ingericht. Hier heb je gegarandeerd net zo'n gezellige avond als dat je in eigen huis zou hebben.

3. ELA Restobar

ELA Restobar opent vanaf 19 december haar deuren en trapt daardoor meteen goed af met de feestdagen. Enne, dat belooft een feestje te worden! Hier kun je namelijk genieten van de mediterraanse keuken én de Jordaneze gastvrijheid. De chef weet precies wat hij doet én hoe hij de gerechten het lekkerst op tafel kan zetten. Misschien dat je zelfs het idee hebt dat jij kerst dit jaar doorbrengt aan de middellandse zee met een heerlijk zonnetje op je gezicht!
Uit eten gaan in ELA Restobar geeft je weer even het idee dat je deel uitmaakt van een community. Ze streven er namelijk naar om een echte plek voor iedereen te creëren. Dat betekent dat je hier de hele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje en dat je hier zowel met een gezelschap als alleen kunt genieten van de gerechten van de kaart. Het échte kerstgevoel als je het ons vraagt!