afmetingen fem fem 16

Een paar kilo verliezen? Deze 7 superlekkere voedingsmiddelen helpen bij afvallen

Food & Drinks28 mei 2023, 20:15 doorDominique Evers
De zomer komt er langzamerhand aan en dat zorgt ervoor dat veel mensen een aantal kilo's willen verliezen. Niet nodig, maar als je je hier goed bij voelt, dan houden we je absoluut niet tegen. Wil je wel lekker blijven eten? Dit zijn zeven superlekkere voedingsmiddelen die je helpen bij afvallen.
afmetingen fem fem 16
Bron: Pinterest

Voedingsmiddelen

Als je wat kilootjes kwijt wil raken dan hangt dit veel af van de manier hoe je eet. Natuurlijk speelt beweging ook een grote rol, maar zonder te sporten kun je ook zeker afvallen. Goede voeding is dus het belangrijkste. Helaas bestaan er geen tovertrucs waardoor je kilo's kwijtraakt, maar we kunnen het je wel wat makkelijker maken. Dit zijn namelijk zeven voedingsmiddelen die je helpen bij afvallen én ook nog eens megalekker zijn.

1. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt bevat meer eiwitten dan een normale yoghurt. Het bevat probiotica, dat zijn bacteriën die goed zijn voor je verteringsstelsel. Een tip van ons: haal Griekse yoghurt met het laagste vetpercentage. Als je toch van zoetere yoghurt houdt, kun je namelijk beter wat honing toevoegen. Dit is veel beter voor je dan een yoghurt in een hoger vet percentage.

2. Bloemkool

Een bloemkool is laag in calorieën, maar bevat wel veel vezels. Dat is dus megagoed voor je voeding. Het fijne aan een bloemkool is dat je hem op wel honderd verschillende manieren kunt klaarmaken. Er is dus voor iedereen een variant die je vast en zeker lekker vindt.

3. Linzen

Dit zou je misschien niet als eerst in je mandje doen in de supermarkt, maar linzen zijn een goede keuze als je wat kilo's kwijt wil raken. Ze bevatten resistent zetmeel, wat alleen wordt afgebroken in de dikke darm, waardoor minder calorieën worden opgenomen. Je lichaam krijgt energie van linzen. Je kunt de linzen gemakkelijk in een gerecht verwerken.

4. Kaneel

Kaneel kun je letterlijk overal doorheen doen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Het kan ervoor zorgen dat je minder suiker aan iets hoeft toe te voegen, maar beperkt ook je eetlust. Enne, je cholesterol gehaltes gaan ook nog eens omlaag.

5. Frambozen

Fruit is over het algemeen natuurlijk altijd goed voor je lichaam, en dus ook frambozen. Deze fruitsoort zit vol met vitamines, mineralen en vezels. Ze geven een boost in je metabolisme, wat je helpt bij afvallen. Frambozen zijn een lekkere snack, maar kan je bijvoorbeeld ook door je Griekse yoghurt doen.

6. Noten

Noten zijn de perfecte snack voor even tussendoor. Hoewel ze vaak hoog in vetten zijn, gaat het vaak om onverzadigde vetzuren en bevatten ze veel vezels. Enne, het is aangetoond dat deze snack helpt bij afvallen. Een win-winsituatie dus.

7. Romaine

Romaine is een soort sla. Deze sla bevat in verhouding met de 13 calorieën per 100 gram toch nog redelijk wat eiwit en vezels. Deze soort sla kun je op verschillende soorten bereiden. Als je even geen zin hebt in een salade dan kun je hier ook lekker een stuk van grillen.
Dit zijn allemaal lekkere voedingsmiddelen die je een handje zullen helpen bij het afvallen. Perfect als je aan je summerbody werkt, maar remember . Every body is a bikini body
. Je hoeft niet af te vallen om er mooi uit te zien in de zomer. Het gaat erom dat jij je fijn voelt in je eigen lichaam, dan ben je prachtig.