gezond voedingsmiddel

Deze voedingsmiddelen horen sowieso thuis in een gezond eetpatroon

Food & Drinks12 feb 2022, 12:00 doorRoos Stevens
Je hebt vast altijd wel wat standaard voedingsmiddelen in huis, maar vaak zijn dit koekjes en zakken chips. De ongezonde dingen zijn nu eenmaal vaak het makkelijkst om te pakken uit je kast of la. Maar wat zijn nu gezonde voedingsmiddelen voor in een goed eetpatroon?

Welke voedingsmiddelen horen in een gezond eetpatroon?

Wat zijn nu een aantal dingen die je sowieso in huis moet hebben als je probeert om gezond te leven? We zetten de meest gezonde voedingsmiddelen op een rijtje. Probeer vooral te variëren!

Avocado

Avocado's zijn een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn. Het zijn vruchten die rijk zijn aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium. Ze zijn ook nog is hartstikke voedzaam. Als je avocado's eet zit je voor een langere tijd vol. Alleen maar voordelen dus!
alina karpenko vp1yuusnmvq unsplash 199x300
Unsplash.com

Citroen

In citroenen zitten vooral heel veel vitamine C. Veel mensen nemen dan citroen ook wanneer ze een griepje hebben of een verkoudheid. Vitamine C in citroenen speelt ook een rol bij de productie van collageen en bindweefsel. Dat is belangrijk voor een gezonde huid, je bloedvatwanden en je botten. Een citroen is dus zeker een gezond voedingsmiddel die jij in huis moet hebben.

Zoete aardappel

In een zoete aardappel zitten veel gezonde voedingstoffen zoals vezels, ijzer, magnesium, kalium en een grote hoeveelheid vitamine A en C. Zo heeft het ook nog een andere voordelen. Een zoete aardappel kan je bijvoorbeeld goed op voorraad hebben want ze zijn erg lang houdbaar.

Kurkuma

Het nemen van de kruiden kurkuma is erg goed voor je. Kurkuma is een gezond voedingsmiddel die ontstekingsremmend is en werkt vooral bij kleine chronische ontstekingen. Zo kan kurkuma ook je lever wat ontgiften. Je zou bijvoorbeeld een thee kunnen maken met kurkuma (en citroen!) erin. Zorg er wel voor dat je er niet teveel kurkuma in doet, want dit maakt de smaak wel heel sterk.

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is een zeer gezond natuurproduct. De korrels rijst bevatten veel vezels en zijn heel erg goed voor je spijsverteringsproces. Het hebben van zilvervliesrijst in huis is een stuk gezonder dan witte rijst!
jocelyn morales fxdpfv9tbrs unsplash 200x300
Unsplach.com

Bevroren fruit

Bevroren fruit is super makkelijk om in je huis te hebben. Je hebt het in de vriezer en wanneer je zin hebt in een smoothie ben je zo klaar! Fruit uit te diepvries bevat evenveel voedingsstoffen als vers fruit.

Havermout

Het hebben van havermout in huis heeft een hoop voordelen. Havermout kan je namelijk slank houden door de voedingstoffen die erin zitten. Ook is het nog is goed voor je hart, je krijgt er meer energie door, het is glutenvrij en het is ook nog een leuk product voor je portemonnee!

Knoflook

Knoflook is een gezond voedingsmiddel dat enorm voedzaam is en toch maar weinig calorieën bevat. Wanneer je knoflook toevoegt aan een gerecht, heeft dit een gunstig effect op je bloeddruk en je cholesterolgehalte.

Eieren

Eieren zijn echt hét voedingsmiddel die jij in huis moet hebben. Met eieren kan je namelijk zo veel verschillende kanten op. Ook zijn ze nog is laag in calorieën, hoog in proteïne en rijk aan gezonde vetten!