mcdonalds

Wat is er gebeurd met Ronald McDonald de clown? Dit is waarom -ie weg is

Food & Drinks23 jun , 10:00 doorRomy Nouwen
We kennen 'm nog allemaal: Ronald McDonald de clown – de mascotte van fastfoodketen McDonald's. Je vond hem eng of niet, maar hij stond je bij elke ingang te begroeten. Heel eng dus. Toch was hij heel erg geliefd, want veel mensen vragen zich nog steeds af waarom hij nergens meer te bekennen is. Op de één of de andere dag was -ie verdwenen. En waarom? Dit is de enge reden achter de verdwijning van Ronald McDonald.

Ronald McDonald weg van de aardbodem

Hoewel wij Ronald McDonald persoonlijk maar niks vinden, had hij over de hele wereld fans. Mensen maakten met de mascotte van McDonald's foto's en stond als hét gezicht van. Zijn witte gezicht, knalrode pruik en kleine, zwarte oogjes herkende je uit duizenden, maar sinds 2016 was hij van de aardbodem verdwenen. Zonder enige uitleg. En fans waren dan ook overduidelijk teleurgesteld. Dus, wat is er gebeurd met Ronald McDonald?
De reden van de verdwijning van Ronald McDonalds is niet zo mysterieus, hoor. Maar het verklaart wel een hele hoop. Terug in 2016 was er héél iets gaande namelijk... je weet het misschien nog wel: de killer clowns. Dat zegt je wel wat, hè? Overal ter wereld doken ineens mensen op, verkleed als doodenge clowns. Ze renden achter je aan, sprongen uit bosjes en stonden ineens voor je neus. Wat de FEM FEM-redactie betreft? Een enge en gekke hype. Maar het was allemaal niet voor niets. De welbekende killer clowns begonnen namelijk als promotie voor de horrorfilm IT. Maar al gauw, liep dat uit de hand (zoals verwacht). Mensen die niet achter de promotie stonden, gingen zich als killer clowns verkleden en lieten het 'spelletje' escaleren. Ze vielen mensen aan en gingen veel en veel te ver. In Groot-Brittannië ging zo'n gast zelfs achter een kind aan. Niet oké natuurlijk en door al die incidenten, werd Ronald McDonalds ineens niet meer zo geliefd. Om die reden, voelde de fastfoodketen McDonald's zich verplicht om Ronald te laten verdwijnen.

Terug of niet?

Nu dat de ophef rondom killer clowns weg is, willen mensen natuurlijk de kenmerkende mascotte terughebben. Andere mensen zijn het daar weer niet mee eens. En dat begrijpen we wel. Ze zijn dan weer niet bang dat de hype rondom killer clowns terugkomt, maar zijn eerder gewoon geen fan van de mascotte zelf. Het is tenslotte wel hét gezicht van de McDonald's en hoewel hij niet meer in het vizier staat, geeft het fastfoodketen wel aan dat -ie nog aanwezig is. "Hij heeft het nog steeds heel druk met werken voor ons”, zo stond er die tijd op de Britse website van McDonald’s. Wat vind jij? Wil jij Ronald McDonalds terug in the game of hoeft het van jou niet per se?