dubai reep

Wil je proeven: déze pistache chocoladereep gaat viraal op TikTok

Food & Drinks25 jun , 10:00 doorRedactie
Je ontkomt bijna niet meer aan deze nieuwe snack. De pistache chocoladereep gaat het hele internet over en iedereen is enthousiast. Hij wordt massaal getest en gereviewd en de reacties zijn enkel lovend. Hij mag dan wel wat kosten, maar dat is-ie meer dan waard, als we het internet moeten geloven.

Virale pistache chocoladereep

Kan een ingrediënt trendy zijn? Wij denken van wel. Pistache is namelijk hipper dan hip. Iedereen is verzot aan het ingrediënt en we stoppen de nootjes het liefst overal in. Het wordt verwerkt in croissants, koekjes, cakes en nu dus ook chocolade. De 'Dubai chocoladereep' is gemaakt van melkchocolade, gevuld met een smeuïge pistachevulling met Kunefe (een traditioneel Arabisch dessert gemaakt van draadachtige deeg). De combinatie zou dus sensationeel zijn. Op TikTok is iedereen de reep massaal aan het testen.

Enorm populair

De reep is zo populair dat chocolaterieën het bijna niet kunnen bijbenen. Wie de Schiedamse chocolaterie De Bontekoe belt om de reep te bestellen, krijgt een bandje te horen: "Om onze winkels dagelijks te kunnen bevoorraden zijn we voor nu gestopt met de online verkoop. We kunnen helaas geen orders apart zetten en maximaal vier repen per persoon." De eigenaar had iedere 1,5 minuut een gemiste oproep.  

Zelf maken

Gelukkig gaat het recept nu óók het internet over. Steeds meer TikTokkers zijn gaan proberen de reep zelf te maken, en met succes. Voor de pistachecrème moet je bij de Lidl zijn en voor de Kunefe kan je het best langs een Griekse of Turkse supermarkt gaan. 
Dit heb je nodig:
- 2 repen melkchocolade
- 150 gram pistachecrème
- 100 gram Kunefe
- 1 lepel roomboter
Zo maak je de reep:
- Smelt de chocoladerepen au bain-marie;
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak de Kunefe tot het knapperig en goudbruin is;
- Meng de pistachecrème met de krokante Kunefe;
- Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en giet de helft van de gesmolten chocolade erin. Giet vervolgens het pistachemengsel eroverheen en top het af met de overige chocolade.
- Zet het geheel in de koelkast en laat het enkele uren uitharden tot hij klaar is om op te eten;
- Aanvallen maar.