crumbl cookies recept

Zo maak je zelf de viral Crumbl Cookies thuis

Food & Drinks12 apr , 15:09 doorSophie Golbach
Je hebt er vast van gehoord, heb ze voorbij zien komen óf hebt het geluk dat je ze al eens hebt mogen proeven: de Crumbl Cookies. De viral koeken – want 'koekjes' dekt de lading niet – zijn niet in Nederland verkrijgbaar en toch willen we ze graag proeven. Daar komt een beetje bakwerk bij kijken, maar dan heb je ook wat! Zo maak je deze koekjes zelf in huis.

Crumbl Cookies Nederland

Crumbl Cookies is de afgelopen maanden een bekend fenomeen geworden voor iedereen die TikTok heeft. Elke week komt deze cookie-keten met nieuwe unieke smaken om uit te testen. Ze zijn kleurrijk, zien er goddelijk uit en zijn ronduit gigantisch.
Wij zijn op de redactie elke week trouwe kijkers van de mensen op TikTok die telkens weer de nieuwe smaken proberen – en dan loopt het water ons constant in de mond. Helaas is er nog geen keten in Nederland. Er zit dan niets anders op, dan deze koekjes zelf te maken. Gelukkig vonden wij een recept!

Crumbl Cookies recept

Hoe maak je deze overheerlijke koekjes precies? Wij leggen het je uit!
Ingrediënten voor de koekjes:
  1. 70 gram fijne kristalsuiker
  2. 70 gram bruine suiker
  3. 115 gram gesmolten boter
  4. 1 ei
  5. 1 theelepel vanille-extract
  6. 220 gram bloem
  7. 1 eetlepel maizena
  8. 1/2 theelepel baking soda
  9. 1/2 theelepel bakpoeder
  10. 1/2 theelepel zout
Hoe maak je ze?
  1. Stop de fijne kristalsuiker en bruine suiker in een kom.
  2. Gooi hier de gesmolten boter, het ei en het vanille-extract bij.
  3. Mix dit goed door elkaar.
  4. Mix de bloem, maizena, baking soda, bakpoeder en het zout in een andere kom.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix dit goed door elkaar tot een deeg – gebruik eventueel je handen.
  6. Dek de kom af met vershoudfolie en zet het voor 1 uur (sorry!) in de koelkast. Verwarm de oven in dit uur voor op 180 graden, zodat je niet nog langer hoeft te wachten.
  7. Na dit – veel te lange uur – maak je balletjes van 50 gram en leg je ze op de bakplaat. 
  8. Bak ze in de oven op 180 graden voor ongeveer 12 minuten. 
  9. Laat de koekjes afkoelen voordat je de icing er op doet. Dit kan ook als de koekjes nog warm zijn, dan heb je alleen de kans dat de icing smelt!
Ingrediënten voor de icing:
  1. 90 gram ongezouten boter
  2. 90 gram roomkaas
  3. 250 gram poedersuiker
  4. 1 scheutje vanille-extract
  5. Kleurstof naar keuze (optioneel, maar wel leuk!)
Hoe maak je dit?
  1. Voeg de ongezouten boter toe aan je kom en mix dit goed totdat deze luchtig is.
  2. Voeg de roomkaas bij de boter en mix het nogmaals.
  3. Voeg hier de poedersuiker, vanille-extract en kleurstof aan toe en mix het vervolgens weer goed.