Iedere week komt Netflix met nieuw aanbod en daar zeggen wij geen nee tegen! We moeten immers wel genoeg keuze blijven hebben voor als we een avondje op de bank willen ploffen. Nú is het tijd voor een echte klassieker: Footloose. Maak je agenda maar leeg, want vanavond heb je wat te doen!

Footloose
Bron: Footloose

Nieuw aanbod

Netflix is de laatste tijd goed op dreef als het gaat om het nieuwe aanbod. De nieuwe titels zijn werkelijk om te smullen en zorgen dagelijks weer voor een hoop vermaak. Zo kwam Netflix de afgelopen tijd met een paar spraakmakende series en films waar heel Nederland vrijwel meteen van in de ban was. Zo zaten we vorige week nog allemaal met tranen in onze ogen te kijken naar de ontknoping van One Day, lieten we ons daarvoor de stuipen op het lijf jagen door de serie Fool Me Once en ploften we op de bank voor de iconische film The Devil Wears Prada. 

Klassieker Footloose

Over het algemeen komt Netflix dus met gloednieuwe titels – op hier en daar een uitzondering na – maar daar brengen ze deze week wederom verandering in. Ze voegen nu namelijk weer een echte klassieker toe aan het aanbod. Vanaf deze week kun je namelijk de film Footloose zien op Netflix. Enne, deze film is inmiddels al dertig jaar oud! Voor veel mensen is deze film dan ook zelfs een beetje sentiment. We kunnen ons dan zo voorstellen dat we een hoop mensen ontzettend blij maken met dit nieuws.

Het verhaal van Footloose

Footloose de film vertelt het verhaal van Ren. Ren verhuist samen met zijn moeder van Chicago naar Bomont. Daar moet hij helemaal opnieuw beginnen. Hij maakt allerlei nieuwe vrienden en zijn oog valt uiteraard ook al vrij snel op een leuk meid, Ariël. Hoewel hij zijn draai helemaal weet te vinden in deze nieuwe stad, heeft hij wel moeite met één ding. Dominee Moore is helemaal tegen muziek, feestjes en dansen en heeft dit compleet afgeschaft. Hij heeft te dealen met een trauma, omdat hij zijn zoon verloor nadat hij een avondje opstap was. Ren is vastbesloten hier verandering in te brengen en wil dominee Moore overtuigen van het feit dat het écht wel leuk is om een leuke dansavond te organiseren. Of hij de dominee ook weet te overtuigen van deze dansavond, is nog maar de vraag…

Dat betekent eigenlijk maar één ding: tijd om alle afsfpraken uit je agenda te schrappen en vanavond met een bak chips op de bank te ploffen. Déze film kun je namelijk niet overslaan!