De een laat je zitten, de ander nodigt je alleen uit na 11 uur ’s avonds en weer de ander stelt je liever niet voor aan zijn vrienden. Maar wáárom trek je nu altijd dit soort mannen aan? Op het begin lijkt het allemaal roses & rainbows, maar als het er echt op aankomt, en het íets serieuzer lijkt te worden, laat hij niets meer van zich horen of houdt hij je liever op afstand. Is dit voor jou herkenbaar? Je bent niet de enige.

50 shades scene
@Pinterest

Patronen herkennen

Als je keer op keer foute mannen in je leven hebt, en je ziet een patroon, dan is dit een teken. Dit patroon vertelt jou waar je moet helen. Deze personen komen in jou leven om je een les te leren, en dit zal zich herhalen tot je deze les daadwerkelijk geleerd hebt. Val je op mannen die slecht met je omgaan en je als een optie behandelen? Én accepteer je dit? Dan zul moeten werken aan je gevoel van eigenwaarde om zo je eigen grenzen te bewaken en te zorgen dat je behandeld wordt met zorg en respect. Je verdient het!

Liefdesdans

We willen natuurlijk niet alle ‘foute’ mannen over een kam scheren maar de meeste hebben er een handje van om moeite te hebben met zichzelf te binden. We noemen dit ook wel bindingsangst, wat ontstaat uit angst voor échte intimiteit. Een oorzaak hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat degene bang is om zijn vrijheid kwijt te raken of het niet aandurven van de verantwoordelijkheid. En laten personen met bindingsangst nu net het tegenovergestelde aantrekken: mensen met verlatingsangst. Dit betekent dat hoe meer jij achter een man aan zal gaan, hoe meer hij de boot zal afhouden omdat dit hem een benauwd gevoel kan geven. Maar andersom werkt het ook: wanneer jij minder je interesse laat blijken, en dus minder zal gaan ‘jagen’, dan zal hij juist meer naar jou toetrekken. Het is als het ware een liefdesdans.

Hoe nu verder?

Foute mannen zijn een prachtige spiegel om te laten zien waar jij heling nodig hebt. Je verdient het namelijk om zoveel eigenwaarde te hebben dat je jezelf alleen maar het beste gunt. It’s all about the self love, baby! 

Het is aan jou om deze patronen te gaan herkennen en op dit moment stil te staan bij hoe je verder zult gaan. Doe je wat je altijd al gedaan hebt? Dan zul je krijgen wat je altijd kreeg. Of kies je ervoor om voor jezelf op te komen en afstand te doen van deze persoon. Hoe interessant foute mannen soms ook kunnen zijn (we get you), écht gelukkig zullen ze je nooit maken. Het is daarom beter om ze zo vroeg mogelijk, voor eens en altijd, uit je leven te verbannen. Thank u, next! 

Lees ook: Dit zijn dingen die mannen graag willen horen