Bij een eerste date hebben we vaak een enorm romantisch plaatje in ons hoofd. Een romantisch diner bij kaarslicht, een prachtig uitzicht en een handsome date. Toch gaat het er in de realiteit vaak anders aan toe, en is onze date wat minder galant dan we gehoopt hadden. Deze fouten maken alle mannen tijdens het daten.

Ze luisteren niet naar het woord ‘nee’

Als jij ‘nee’ tegen een man zegt, denken zij vaak dat je dit niet meent. Dat is dus helemaal niet waar. Nee is gewoon nee en je bent niemand een uitleg verschuldigd. Als jij misschien iets had gewild, dan had je dat wel gezegd.

Nep aardig zijn

Mannen worden tijdens hun date graag aardig gevonden. Zo kunnen ze zich vaak al nep gedragen en niet zoals ze echt zijn. Terwijl wij vrouwen gewoon de echte man willen zien waar we mee op date zijn.

Hij is veel te bot

Dat Nederlanders in het algemeen best wel direct zijn, is niet meer nieuw. De meeste mannen hebben dan ook nog hun “klompen” aan en weten dingen niet helemaal handig te brengen…

Hij is niet zichzelf

Door de date gaat hij een hele andere houding aannemen. Zo kleed hij zich anders dan dat hij normaal zou doen en hij zegt dingen om jou blij te maken. Heel lief bedoeld, maar jij wilt de echte hem ontdekken.

Hij geeft alleen oppervlakkige complimenten

Door complimenten te krijgen, weet je dat hij je wel ziet zitten. Alleen geeft hij wel hele oppervlakkige complimenten waar je eigenlijk niets aan hebt. Uhm, thanks… Denk ik?! Zou wel leuk zijn als hij wat diepere complimenten zou geven. Dit is één van de fouten die mannen maken.

Hij laat niets meer van zich horen

Misschien vindt hij het wel heel lastig, maar het contact na de date is maar een beetje vaag. Vond hij het nou wel leuk of niet? Wees gewoon duidelijk, please.

Lees ook: 10 signalen dat de eerste date goed is verlopen