Wil je ‘het’ veilig doen, dan grijp je toch wel snel naar een rubbertje. Maar vergis je niet, want als je deze vorm van anticonceptie niet op de juiste manier gebruikt, heb je alsnog kans op een ongewenste zwangerschap of een soa. Dit zijn de meest voorkomende fouten bij het gebruik van een rubbertje.

Bron: Sex Education
Bron: Sex Education

Deze fouten maken we allemaal bij het gebruik van een rubbertje

Wanneer je gebruik maakt van een rubbertje heb je vaak het gevoel dat je ‘het’ veilig doet. Toch moet je altijd blijven opletten. Er zijn namelijk een aantal fouten die iedereen maakt.

1. Je vergeet de houdbaarheidsdatum te checken

Wat veel mensen misschien niet weten is dat deze vorm van anticonceptie een houdbaarheidsdatum heeft. Vergeet deze nooit te checken voordat je aan je bedavontuurtje gaat beginnen, de kwaliteit van het latex gaat namelijk erg achteruit. Hierdoor word je minder goed beschermd en is de kans op een zwangerschap groter. Zorg ervoor dat je ‘m altijd even checkt!

2. Je rolt het rubbertje om aan de verkeerde kant

Een conny kan je maar één kant op rollen. Vaak merk je al snel genoeg dat je hem niet verder om kan doen. Haal het rubbertje er niet af en rol hem de goede kant op, maar pak een nieuwe! Aan de binnenkant kan nu namelijk voorvocht zitten waardoor je dus alsnog zwanger kan raken of een soa kan oplopen.

3. Je gebruikt alleen het rubbertje voor penetratie

De meeste mensen gebruiken een rubbertje alleen voor penetratie, maar ook tijdens orale seks kan je deze vorm van anticonceptie gebruiken. Je kan namelijk ook een soa oplopen als je hem een bj geeft. Zorg er dus voor dat jullie je beide laten testen, of gebruik een conny.

4. Je controleert het rubbertje niet na de seks

Je moet altijd na de seks het rubbertje controleren op scheurtjes. Dit doe je door ‘m dicht te houden aan de bovenkant en voorzichtig aan de onderkant te knijpen. Lekt-ie? Dan is hij gescheurd. Mocht je verder geen andere anticonceptie gebruiken kan je altijd nog naar de drogist voor een morning-afterpil.

5. Het omdoen van een rubbertje is een ongemakkelijk moment

Vinden jullie de onderbreking van het omdoen van deze anticonceptie vreselijk ongemakkelijk? Nergens voor nodig! Je kunt het omdoen van de anticonceptie ook een onderdeel van het avontuurtje maken. Zin in een uitdaging? Dan kan je ‘m ook met je mond omdoen.