google pixel tablet

Getest door de redactie: de nieuwste gadget én eyecatcher van Google

Fun & Living14 sep 2023, 16:48 doorRoos Hooijer
Naast een laptop, telefoon, smartwatch en televisie zijn er eigenlijk maar weinig apparaten in een gemiddeld huis te vinden. Google lanceerde onlangs een gloednieuwe parel: de Google Pixel Tablet. Of dit apparaat je leven een stukje beter gaat maken? Wij testen het voor je uit.

Google Pixel Tablet

Google heeft iets interessants op de markt gebracht, namelijk de allereerste Google Pixel Tablet . We horen je denken: een tablet, wat moet je ermee?
We snappen deze gedachte, want eerlijk gezegd zagen we tablets als een handigheidje voor op vakantie, zodat je series ook buitenhuis kunt blijven bingen. Om vervolgens dit apparaat in een lade te schuiven en er niet meer naar om te kijken. Heb je 'm dan toch een keer nodig, dan is het vaak het geval dat je tablet leeg is – en je dus toch naar je laptop of telefoon grijpt.
Google snapt dat dit geen way of work is, dus lanceert een Google Pixel Tablet inclusief oplaaddock met speaker. En geloof ons: dit ding gaat je leven een stukje beter maken. Wij van de FEM FEM-redactie ontvingen de gloednieuwe aanwinst van Google en testen 'm voor je uit.
google pixel tablet 1200x1200

Altijd opgeladen

Het euvel met een lege tablet die je uiteindelijk nauwelijks gebruikt, dat ga je met de Google Pixel-variant niet ervaren. Dankzij de oplaaddock, die je bij de tablet geleverd krijgt, is-ie altijd opgeladen. De bijbehorende dock kun je dus zien als een oplaadstation, maar dat is niet alles, aangezien je 'm ook kunt gebruiken als speaker. Er komt een onwijs goed geluid uit de dock, waardoor de hele kamer gevuld wordt met jouw favoriete tunes. Ook laat het design niet te wensen over. Niet alleen is het mooi apparaat om te zien, ook voelt de tablet stevig in de hand aan.
Aangezien de Google Pixel Tablet dankzij de oplaaddock als eyecatcher in je woonkamer staat, heb je de mogelijkheid om dit apparaat te gebruiken als digitaal fotolijstje. Zo kun je de heerlijke kiekjes van die ene zonovergoten vakantie als een slideshow af laten spelen. Of zoals we op het op redactie graag doen: speel de welbekende haardvuur-video af, voor een instant wintergevoel.

Streamen maar

Behalve een haardvuurtje, kijken we ook graag naar series en films. Grote kans dat je – net als wij – een abonnement hebt op vijf verschillende streamingdiensten, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De Google TV-widget is automatisch geïnstalleerd op de Pixel Tablet en brengt al je favoriete films en series van verschillende apps samen. Extra fijn: je vindt deze widget op je startscherm.

'Hey Google'

De welbekende Hub-modus is iets waar wij aan moesten wennen, maar wat na een tijdje een lifesaver gaat worden. Het licht aandoen, terwijl je net zo comfortabel op de bank ligt? Een timer instellen tijdens het koken, maar je handen zijn vies? Of je favoriete nummer aanzetten, zodat je keihard kunt meeschreeuwen vanuit de douche? Die struggles zijn verleden tijd.
Je gebruikt je vergrendelde tablet in het dock als hulpje om deze activiteiten uit te voeren. Na een tijdje oefenen zijn we overtuigd: de Google Pixel Tablet is onze PA als het aankomt op simpele klusjes. "Hey Google", zijn de twee magische woorden waarmee je video's af kunt laten spelen, het licht uit kunt laten doen of timers in kunt stellen.

Beter en beter

Dat de tablet qua look and feel en specs goed in de smaak valt, is inmiddels wel duidelijk. De vraag is alleen: hoe lang blijft dit apparaat interessant? Ook daar heeft Google wat op bedacht. Net als je Pixel-telefoon krijgt ook de Pixel Tablet om de haverklap functiereleases: software updates met allerlei nieuwe en verbeterde functies, trucs en tips.
Kortom: de Google Pixel Tablet is de euro's zeker waard. Dit handige apparaat zal wat ons betreft nog jarenlang een hulpje in huis worden. Wil je meer weten over de Google Pixel Tablet én op de hoogte blijven van nieuwe releases van Google, die er (spoiler alert) aan zitten te komen, dan raden we je aan om de website van Google in de gaten te houden.