supermarkt 1

Shocking: dit is in 2023 de allerduurste supermarkt

Fun & Living07 apr 2023, 15:26 doorRomy Nouwen
Dat de prijzen stijgen, is geen nieuws. Dat zien we – helaas – dagelijks wanneer we boodschappen halen. Maar echt keiharde cijfers van stijgingen zagen we nog niet sinds september 2022. Daar is nu verandering in gekomen. Het programma Kassa ging op onderzoek uit en benoemt déze supermarkt tot de allerduurste supermarkt.

supermarkt goedkoopste 2023

Onderzoek in verschillende grote supermarkten

Het BNN-programma ging aan de shop in de grootste supermarkten in Nederland. Wat stond er op het lijstje? Gewoon dingen die eigenlijk bij iedereen wel in het keukenkastje staan. Producten die we eigenlijk allemaal wel in onze winkelwagen gooien op dagelijkse basis. Wel belangrijk om erbij te vernoemen: er werd in iedere supermarkt de goedkoopste variant gekocht en er werd niet gelet op kwaliteit. Het wil dus niet zeggen dat je voor deze prijzen meteen kwalitatief het beste in huis haalt!

Dit is de allerduurste supermarkt

Dacht je eerder dat je bij de Aldi moest zijn voor goedkope boodschappen, hebben wij slecht nieuws voor je. De Aldi blijkt namelijk de allerduurste supermarkt te zijn in Nederland en wint daarmee de minder gewilde gouden medaille. En daarbij krabben wij ons toch wel even achter onze oren. Aldi staat namelijk bekend als een discount formule, wat inhoudt dat ze juist staan voor goedkoop boodschappen doen. Dat blijkt nu even anders te zijn, want Kassa betaalde voor hun boodschappenlijstje €66,84. Bij Aldi gaat het om een stijging van bijna 12% sinds september.

Verrassende uitkomsten

Maar dat is niet de enige verrassende uitkomst. De zilveren medaille is namelijk voor de Jumbo! Ook daar moet je zeker niet zijn als je wil besparen, want deze supermarkt liet zijn prijzen het meest stijgen sinds september. We hebben het over een stijging van maar liefst 17%! En dat terwijl Jumbo in 2022 nog de prijs van goedkoopste supermarkt wist binnen te slepen. Wil je echt goedkoop boodschappen doen? Dan moet je bij de Dirk zijn. Daar betaalde kassa 'maar' €56,46 voor hetzelfde boodschappenlijstje.
schermc2adafbeelding 2023 03 29 om 161021
Bron: BNN Vara - Kassa