Amy Rose uit 'Winter Vol Liefde' heeft zwangerschapscomplicaties

Fun & Living20 jun , 11:01 doorPleuntje Janssen
Fantastisch nieuws voor alle fans van 'Winter Vol Liefde'. Amy Rose en haar vriend Saul verwachten hun eerste kindje. Het stel kan niet wachten om hun dochtertje te verwelkomen. Maar zoals bij veel zwangerschappen, is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Amy heeft namelijk te horen gekregen dat ze zwangerschapsdiabetes heeft.

Winter Vol Liefde 

Amy Rose en Saul ken je misschien wel van het programma 'Winter Vol Liefde'. In het programma volgen we avontuurlijke singles die Nederland achter zich hebben gelaten om hun dromen in een besneeuwd landschap waar te maken. Of ze nu skileraar, restauranthouder of huskyslee-rijder zijn, ze genieten volop van hun nieuwe leven. Maar, wel alleen.
Amy Rose was de eerste date van Saul. Daarna kwamen er nog verschillende dames langs die het hart van Saul probeerde te veroveren, maar tevergeefs. Amy kwam als eerst, en is het langst gebleven. Hun relatie heeft stand gehouden en nu verwacht het stel dus zelfs een dochtertje.

Een spannend moment voor Amy Rose

"Dat was wel even schrikken", vertelt Amy. "Ik bleek zwangerschapsdiabetes te hebben, wat betekent dat ik nu heel goed moet opletten met suiker en mijn dieet moet aanpassen." Gelukkig is Amy opgelucht dat dit is ontdekt. Zwangerschapsdiabetes komt namelijk vaker voor bij zwangere vrouwen, maar wordt niet altijd opgemerkt. Dankzij extra testen in Zwitserland, waar Amy en Saul momenteel wonen, werd dit bij haar wel vastgesteld.

Grondige testen in Zwitserland

"In Zwitserland doen ze meer testen dan in Nederland", legt Amy uit. "Bij elke controle moet ik bloed prikken en urine afgeven bij de verloskundige. Zo kwamen ze erachter dat mijn bloedsuiker te hoog was. Nu moet ik echt op mijn voeding letten."
Op de echo was te zien dat hun baby een iets dikker buikje heeft, een typisch gevolg van zwangerschapsdiabetes. Amy blijft echter optimistisch. "Ik ben blij dat ik getest ben. Veel vrouwen hebben dit zonder dat ze het weten. Door nu goed op mijn dieet te letten, komt alles hopelijk helemaal goed."

Uitkijken naar de toekomst

Ondanks deze complicatie blijven Amy en Saul positief en kijken ze enorm uit naar de komst van hun dochter. Ze bereiden zich voor op de nieuwe avonturen en Amy houdt haar volgers regelmatig op de hoogte van haar zwangerschapsavonturen en de aanpassingen die ze moet maken om gezond te blijven voor haar baby.

Positieve blik op de toekomst

Amy en Saul laten zien dat, hoewel er onverwachte dingen kunnen gebeuren tijdens een zwangerschap, met de juiste zorg en aanpassingen, kan alles goed komen. Ze zijn een inspiratie voor veel aanstaande ouders die misschien met vergelijkbare uitdagingen te maken hebben.