deelneemster beate

Beate dropt een bom: "niet de manier om ware liefde te vinden"

Fun & Living05 apr , 13:00 doorMila Slijvic
Beate zorgt voor een onverwachtse wending tijdens de rozenceremonie. Hoewel ze in de eerste aflevering nog een witte roos van Paul kreeg, en ook Rien haar een kans wilde geven, lijken de vonken toch niet écht over te slaan. Beate heeft daarom een besluit genomen.
deelneemster beate

Geen vonk

Beate loopt al een lange tijd met twijfels rond. Voor zowel Paul, als Rien voelt ze geen liefde opbloeien. "Ik mis gewoon een klik met allebei", vertelt ze aan Caitlin. "Paul kan dan wel mijn type zijn op papier, maar ik voel niet de chemistry . En bij Rien voel ik wel iets meer aantrekkingskracht, alleen is hij op papier niet mijn man".
Rien zag het nog niet zitten op de knappe Beate naar huis te sturen, en vroeg haar om een roos van hem aan te nemen. "Ik weet niet zeker of het iets romantisch gaat worden, maar ik vind je te leuk, en te uniek om te laten gaan", zegt Rien. Nu komt het. Beate loopt naar voren, maar geeft de aflevering dan een onverwachtse wending.

"Lieve mannen..."

"Dankjewel voor je lieve woorden, Rien. Euhm, ik moet alleen ook iets zeggen", zegt Beate twijfelachtig. "Lieve mannen, ik heb het heel erg leuk gehad met jullie. En ik vind het een heel mooi avontuur wat we samen zijn aangegaan. Maar ik moet ook eerlijk zijn. Ik ben erachter gekomen dat dit voor mij niet de manier is om ware liefde te vinden. Er staan hier achter me prachtig mooie dames, en ik denk dat de aandacht naar hen moet gaan en het avontuur hier voor mij eindigt", vervolgt ze.

Eigen tijd niet verdoen

Zowel de bachelors als haar medekandidaten zijn in shock. " Oh my god, what an icon ", zegt Yvonne. "Wat een baas", klinkt het bij de andere vrouwen. De mannen zijn blij dat ze zo eerlijk is. "Fijn dat je het zegt", geeft Rien aan. "Heel goed dat je dat zo doet, respect", zegt Paul.
Wanneer Beate afscheid heeft genomen van de twee bachelors, beginnen alle medekandidaten te juichen en te klappen. Rien spreekt vervolgens uit dat hij haar wel gaat missen. En Paul zegt grappend: "Zijn we dus toch niet goed genoeg".
Beate heeft dit besluit niet alleen voor zichzelf genomen, maar ook voor de andere dames: "Het is wel het eerlijkst om te doen. Ik vind het zonde dat er zulke mooie dames zijn, daar niet de focus naartoe gaat. Ik wilde de tijd van de mannen niet verdoen en ook zeker niet mijn eigen tijd. Soms moet je doen wat lastig is".
Stiekem balen we toch een beetje dat Beate weg is.