e bikes 9

Besparen: zo zie je binnen 5 minuten waar jij te veel geld aan uitgeeft

Fun & Living15 mei , 20:00 doorPleuntje Janssen
Weet jij waar je elke maand (onnodig) veel geld aan uitgeeft? Of is er misschien een onvoorziene kostenpost waar stiekem al je geld naartoe gaat. En heb je genoeg geld achter de hand voor onverwachte uitgaven? Wij weten hoe je slimmer kan besparen, én hoe je binnen een paar seconden kan zien waar al je geld naartoe gaat.

Een gat in je hand

Geld maakt dan misschien niet gelukkig, maar het maakt het leven wel een heel stuk gemakkelijker. Er zijn namelijk een hele hoop leuke dingen die geld kosten in het leven. Het terrasje in het weekend, een avondje uit, een keertje uiteten, kleding of nieuwe skincare. Nou is het wel fijn als je een beetje inzicht in je financiën hebt, dat leidt namelijk tot een stressvrij leven.
Het volgende is vast herkenbaar: je salaris is net gestort en je voelt je even de koningin van de wereld. Maar voor je het weet is dat geld als sneeuw voor de zon verdwenen. Waar is het nu eigenlijk allemaal naartoe? Geen zorgen, we hebben een tip voor je.

Nibud

Heb je ooit gehoord van het Nibud? Dit fantastische instituut biedt allerlei handige tools, zoals 'persoonlijk budgetadvies'. In slechts vijf minuten krijg je inzicht in je inkomsten en uitgaven, en zie je hoe dit zich verhoudt tot anderen in vergelijkbare situaties. Zie je dus direct waaraan je veel te veel geld uitgeeft en waar je al goed op bespaart.

Hoe werkt het?

Open de tool en vul je gegevens in, je leeftijd, of je samenwoont, hoeveel je verdient en hoeveel je uitgeeft aan bijvoorbeeld je woning, auto, verzekeringen, abonnementen, kleding en ziektekosten die niet vergoed zijn. Verder vragen ze nog wat andere informatie over je woning en auto, zodat ze een compleet beeld hebben van je huidige situatie.
Misschien ontdek je dat je meer uitgeeft aan verzekeringen, boodschappen of kleding. Geen paniek. Klik op 'open tips' en ontdek de beste bespaartrucs voor jouw specifieke uitgaven. En zelfs als je onder het gemiddelde zit, zijn extra bespaartips altijd welkom. Want met dat geld kun je weer wat leuks doen, of het natuurlijk op je spaarrekening zetteen.