foto femfem 16

Dé Titanic-zoen bleek achter de schermen eigenlijk een ramp

Fun & Living15 jun , 14:00 doorMila Slijvic
Dat prachtige memorabele moment waar je heel de film naartoe leeft: de eerste kus van Rose en Jack in The Titanic. Als Rose zegt: "Jack, ik vlieg!" en hun lippen elkaar eindelijk raken terwijl de zon ondergaat. Jij huilt dramatisch, wij huilen dramatisch – een filmklassieker. Maar de realiteit achter de schermen? Minder romantisch dan je denkt.

Backstage drama

Kate Winslet verklapte in een interview met Vanity Fair dat deze iconische scène een ware nachtmerrie was om te filmen. Waarom? Geen haar- en make-upteam in de buurt! Kate moest improviseren en verstopte borstels en sponzen in haar jurk. Want ja, zij en Leo smeerden constant foundation over elkaars gezichten.
"Leo zag er misschien natuurlijk uit, maar hij lag vaak op ligbedden, wat betekende dat er veel nepbruine make-up in het spel was", legde Kate uit. "Ik had zijn make-up en borstels aan de ene kant verstopt en mijn spullen aan de andere kant. Tussen de opnames door was ik bezig met het bijwerken van onze make-up."

Backstage onthullingen

Kate blikte terug op de kus zelf en grapte: "Leo is nogal een romanticus, toch? Geen wonder dat elk jong meisje ter wereld door Leonardo DiCaprio gekust wilde worden. Maar het was echt niet zo idyllisch als het leek." Ze vervolgde: "We bleven die kus maar opnieuw doen. Ik droeg veel bleke make-up en moest onze make-upcontroles zelf doen. Na elke opname zag ik eruit alsof ik een reep karamelchocolade had gegeten, omdat zijn make-up op mijn gezicht terechtkwam en er kwamen daardoor ook allemaal gaten in zijn make-up."

Titanic kus

Ondanks al die make-up mishaps, zagen we op het scherm puur magie. Want laten we eerlijk zijn, die Titanic-kus blijft een onvergetelijk filmisch moment. Kate en Leo hebben het gewoon geflikt!
Dus de volgende keer dat je naar die romantische scène kijkt, bedenk dan even hoeveel borstels, sponzen en nepbruine make-up er nodig waren om dat perfecte moment te creëren. En geef een extra pluim aan Kate voor haar verborgen make-upskills!