schermafbeelding 2021 11 01 om 101648

Bewezen: Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid

Fun & Living16 mrt 2023, 17:00 doorRomy Nouwen
We keken vroeger uren naar de Disney films zonder dat het begon te vervelen. We zaten er helemaal in en het voelde af en toe net alsof we er zelf in zaten. Dat magische Disney gevoel was duidelijk voelbaar en het liefst verlangden ook wij naar die prachtige jurken en die happy ending . Maar toen werden we ouder en begonnen we minder Disneyfilms te kijken. Daar zijn we nou juist de mist in gegaan. Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid dus we zouden helemaal niet moeten stoppen.

Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid

Het lijkt misschien logisch. Je groeit op dus je laat bepaalde programma's en films achter je. Je interesses veranderen, waardoor je ook andere films en series voorrang begint te geven. Op z'n tijd kunnen we natuurlijk echt nog wel eens een Disneyfilm aanzetten, maar we maken er geen gewoonte meer van. Zonde. Het kijken van Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid. En dan vooral heel bevorderlijk voor de mentale gezondheid.
rapunzels braided scarf crochet pattern 300x169
Pinterest
Er is gebleken uit onderzoek dat het eigenlijk een beetje werkt als therapie. Er werden maar liefst 57 films onderzocht. Hieruit bleek dat de verhalen die Disneyfilms vertellen vaak zware onderwerpen bespreekbaar maken. Denk bijvoorbeeld aan angst of de dood. Dat laatste wel bekend uit de wel heel klassieke film The Lion King, waar we allemaal tranen met tuiten hebben gehuild zodra Mufasa overlijdt. Nu blijkt dat je door middel van het kijken van deze films beter wordt in het relativeren van dit soort situaties in je eigen leven. Een luchtige therapie dus.

Mooie levenslessen

Het zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt, maar deze films kunnen je dus echt helpen om het een en ander beter te verwerken. Uit alle 57 onderzochte films, stierven zo'n 70 personages. De dood is in Disneyfilms dus veelvoorkomend. Deze beelden zorgen ervoor dat we beter kunnen praten over dit soort gebeurtenissen in ons eigen leven. Daar komt nog bij dat eigenlijk iedere Disneyfilm op zich een levensles bevat. Er zijn altijd happy endings dus je blijft na het kijken van een film altijd met een goed gevoel achter.