matt

Dít is het beste matras volgens de Consumentenbond

Fun & Living20 jun , 17:00 doorPleuntje Janssen
Iedere nacht slapen alsof je in een heerlijk luxe hotelbed ligt, dat willen we stiekem allemaal. Nou, er is een matras wat wel héél dicht in de buurt komt - of misschien zelfs nóg wel lekkerder ligt. Slapen als een roosje? Dat doe je op dít matras, volgens de Consumentenbond.

Beste matras volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft matrassen getest op basis van lichaamsondersteuning, comfort, levensduur en duurzaamheid. Er zijn 39 matrassen met elkaar vergeleken, maar - tromgeroffel - het aanpasbare matras van Matt Sleeps is als beste uit de test gekomen.
Amsterdammer Joep Verbunt (37) wint met zijn Matt Sleeps-matras deze maand de Beste Koop-titel van de Consumentenbond. En dat is nogal een titel. Hoewel Joep zelf geen last had van slapeloze nachten, had hij wel een passie voor slapen. "Ik houd erg van slapen", vertelt Joep in een interview. "Mijn matras zorgt ervoor dat ik langer kan uitslapen. Als ik me verslaap, zie ik dat als een goed excuus."
Het was niet per se zijn droom om matrassen te maken. Joep wilde altijd al iets tastbaars creëren en een onderneming opbouwen. "Toen ik een matras nodig had, ontdekte ik dat de matrassenwereld een beetje een cowboyscene was, niet transparant, terwijl het toch het product is dat je het meest gebruikt in je leven. Ik heb me erin verdiept met matrassenmakers, hotelgasten en studenten van de TU Delft. Daar kwam dit matras uit", deelt Joep.

Wat maakt Matt Sleeps zo bijzonder?

Het matras bestaat uit zes lagen die je zelf kunt aanpassen. Daardoor kun je de stevigheid en het comfort naar wens veranderen. Eigenlijk heb je zes matrassen in één - wij snappen wel dat deze verkozen is tot het beste matras. Ze maken daarom ook maar één type matras, en je kunt het 120 dagen thuis uitproberen in plaats van in een showroom.
En wat als je na 119 dagen besluit dat het toch niet helemaal jouw ding is? "Ja, dat gebeurt", bevestigt Joep. "We vragen wat er niet beviel en leren daarvan. Gebruikte matrassen gaan naar de kringloop of we refurbishen ze. We willen zo min mogelijk gedoe, dus we leveren een zo goed mogelijk product."

Kwaliteit voor een betaalbare prijs

Matrassen kunnen behoorlijk prijzig zijn, maar daar heeft Joep een slimme oplossing voor gevonden. Matt Sleeps slaat de winkel over en leveren direct van de fabriek naar de klant. Dat scheelt een derde tot de helft van de prijs. Daardoor zijn ze niet alleen goed, maar ook betaalbaar.

Slapen als nooit tevoren

Joep zijn toewijding aan kwaliteit en betaalbaarheid heeft ervoor gezorgd dat Matt Sleeps nu erkend wordt als de 'beste matras volgens de Consumentenbond'. Dus, als je op zoek bent naar een matras dat je zelf kunt aanpassen en je een goede nachtrust biedt, dan is 'Matt Sleeps' de perfecte keuze. Probeer het zelf en ontdek hoe een goede nachtrust jouw leven kan veranderen.

Meer dan alleen matrassen

Inmiddels is Matt Sleeps enorm gegroeid en verkoopt het meer dan alleen matrassen. Zo kun je er ook terecht voor kussens, boxsprings, matrasbeschermers, beddengoed en bedframes. Eigenlijk alles wat je nodig hebt in de avond, dus.