strand

Dít Nederlandse strand doet de Franse Riviera verbleken

Fun & Living03 jul , 11:28 doorMaud Maarssen
De zomer is hier en dat betekent dat we het liefst de hele dag op een handdoekje aan het strand liggen. Terwijl velen denken aan exotische oorden of de glinsterende Franse Riviera, heeft Nederland een aantal verborgen parels die minstens zo fijn zijn. Want nee, het is echt niet allemaal zo lelijk. Je moet even zoeken, maar dan zitten er toch best wat charmante strandjes bij. En wij hebben er een voor je gevonden.

Zonnebrand in je linker, rosé in je rechter

Het liefst parkeren we onszelf natuurlijk op een idyllisch strandje in Italië of op een eiland in Griekenland. Maar dat zit er helaas niet altijd in. Soms moeten we genoegen nemen met een strand in de buurt. En eerlijk, we moeten blij zijn dat het überhaupt warm genoeg is om naar een strand te gaan. Dus, ons hoor je niet klagen. Toch liggen we het liefst op een strandje waarbij we - als we door onze wimpers kijken - nog een beetje kunnen fantaseren dat het Frankrijk is. Laten wij die nu eens gevonden hebben.

Beter dan Scheveningen

Het strand waarover we het hebben is niet Scheveningen, en ook niet Noordwijk. Nee, we hebben het hier over Bergen aan Zee. Het kustdorpje in de gemeente Bergen is zowel geliefd bij Nederlanders, als toeristen. Dat snappen we wel. Het strand is namelijk langgestrekt, niet volgebouwd met grijze flats en na een dag zonnen duik je er de meest hippe strandtenten in.
We tippen je meteen even onze favoriete strandtent. Na een lange dag, zon, zee, strand hebben wij namelijk zin in wijn, snacks en comfort. En dat is precies wat restaurant Renato's te bieden heeft. Het gebouw torent boven alle andere strandtenten uit dus het is makkelijk te herkennen. Je bestelt er heerlijke antipasti, fabuleuze pizza's en fantastische Aperol. Kortom: alles waar je zin in hebt.