e bikes 36

Déze 5 zomerse films geven je direct een vakantiegevoel

Fun & Living17 jun , 15:12 doorPleuntje Janssen
We zijn inmiddels al halverwege juni en we moeten nog steeds onze winterjas uit de kast trekken. Het is koud, het waait en er is vooral ontzettend veel regen. Dus, wat doe je dan? Gordijnen dicht, jezelf in een warme deken wikkelen en via je beeldscherm op zoek naar zon, zee en strand. Deze films brengen je een stukje dichter bij het zomergevoel.

De 5 beste strandfilms

Kijken naar beelden van witte stranden en turquoise wateren brengen je direct in een vakantiemodus waarin je kan ontspannen en genieten. Een video van wuivende palmbomen en onze hartslag daalt direct. Gooi een lekkere zomerse cocktail in de blender en zet een van deze heerlijke films op, is het net alsof je even op vakantie bent.

1. Baywatch 

'Baywatch' is een Amerikaanse actiekomediefilm uit 2017, geregisseerd door Seth Gordon. Het is gebaseerd op de populaire televisieserie met dezelfde naam, die in de jaren 90 een wereldwijd fenomeen was. De film speelt zich af op de zonnige stranden van Florida en volgt een team van elite-lifeguards die onder leiding staan van Mitch Buchannon, gespeeld door Dwayne Johnson. Samen met de nieuwe rekruut Matt Brody, gespeeld door Zac Efron, moeten ze de stranden veilig houden, terwijl ze een crimineel complot ontrafelen dat hun baai bedreigt. De film combineert humor, spectaculaire actiescènes en de onmiskenbare charme van het originele tv-programma.

2. Into the Blue

Als je zin hebt in een spannende film vol avontuur en mooie onder water scènes, dan is 'Into the Blue' echt iets voor jou. Deze actiethriller uit 2005, geregisseerd door John Stockwell, speelt zich af in de betoverende Bahama's. Het verhaal volgt een groep vrienden, geleid door Jared (Paul Walker) en Sam (Jessica Alba), die op zoek gaan naar gezonken schatten. Alles lijkt goed te gaan totdat ze een neergestort vliegtuig vinden vol met illegale goederen. Wat begon als een avontuurlijke duik, verandert snel in een gevaarlijk spel met een meedogenloze drugsbaron.

3. Soul Surfer 

Als je op zoek bent naar een inspirerende en hartverwarmende film, dan is 'Soul Surfer' een echte aanrader. Deze film uit 2011 vertelt het waargebeurde verhaal van Bethany Hamilton, een jonge surfer die haar arm verliest door een haaienaanval. Ondanks deze tragedie geeft Bethany haar droom om professioneel surfer te worden niet op. Met de steun van haar familie en vrienden, keert ze terug naar het surfboard en overwint ze de grootste uitdagingen.

4. The Blue Lagoon

Als je zin hebt in een klassieker vol romantiek en avontuur, dan is 'The Blue Lagoon' uit 1980 een must-see! Deze film neemt je mee naar een paradijselijk onbewoond eiland op de Stille Oceaan, waar twee jonge kinderen, gespeeld door Brooke Shields en Christopher Atkins, aanspoelen na een schipbreuk. Zonder volwassenen om hen heen, moeten ze leren overleven in de natuur. Terwijl ze opgroeien, ontdekken ze niet alleen de geheimen van het eiland, maar ook hun gevoelens voor elkaar. De prachtige tropische omgeving en de onschuldige, ontwakende romantiek maken deze film tot een unieke en betoverende ervaring. Perfect om even helemaal in weg te dromen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur!

5. Blue Crush

Anne-Marie, haar veertienjarige zus Penny, en hun vriendinnen Eden en Lena wonen samen in een gezellig huisje aan de North Shore. Sinds hun moeder met haar vriend naar Las Vegas is verhuisd, nemen ze de opvoeding van Penny op zich. Overdag werken Anne-Marie, Eden en Lena als kamermeisjes in een luxe resort, maar zodra ze vrij zijn, rennen ze naar het strand om te surfen. Anne-Marie was ooit een veelbelovend surfster, maar een bijna fatale val heeft haar angstig gemaakt voor grote golven. Ondanks deze angst traint ze elke ochtend voor een comeback, aangemoedigd door haar vrienden.
Anne-Marie krijgt de kans om mee te doen aan een grote surfwedstrijd op de Banzai Pipeline. Als ze goed presteert, kan dit haar en haar vrienden uit hun financiële problemen helpen. Ondertussen ontmoet ze Matt, een NFL-quarterback op vakantie in Hawaï. Ze krijgen een relatie, wat voor spanningen zorgt tussen Anne-Marie en de andere surfers.
Met de wedstrijd in zicht en de druk hoog, worstelt Anne-Marie met haar angsten en de verantwoordelijkheid voor haar zus. Maar met steun van Matt en haar vrienden, en een duwtje in de rug van professionele surfer Keala Kennelly, overwint ze haar angst.