luca eotb

EOTB Luca over bedreigingen, familie en liefde: "Ik blijf gewoon mezelf"

Fun & Living19 jun , 17:00 doorPleuntje Janssen
Luca, een van de grote sterren van het afgelopen seizoen van 'Ex on the Beach: Double Dutch All Stars', heeft ondanks zijn populariteit niet altijd een makkelijk leven.

Voor wie Luca niet kent

Luca is een jonge dj uit Glanerbrug, en hij is ook een influencer en ondernemer, maar je kent hem waarschijnlijk vooral van 'Ex on the Beach'. "Mensen denken dat ze me kennen na een paar afleveringen, maar op vakantie met jongeren ben je gewoon anders dan bijvoorbeeld op een begrafenis", vertelt hij. Voor wie het niet kent: in 'Ex on the Beach' gaan singles op een zonnige vakantie en worden verrast door hun exen, wat leidt tot veel drama, feestjes en af en toe wat heftige, intense momenten. Luca heeft al in meerdere seizoenen meegedaan, inclusief het meest recente, 'Ex on the Beach: Double Dutch All Stars'.

De bedreigingen 

In een interview met het 'Algemeen Dagblad' deelt hij dat hij regelmatig heftige bedreigingen ontvangt. "Ik heb genoeg bedreigingen gehad. Bijvoorbeeld dat ik een kogel door mijn kop krijg", zegt hij. Ondanks de ernst van deze bedreigingen, doet hij geen aangifte. "Dan kan ik elke dag wel naar het politiebureau gaan", legt Luca uit. De haat blijft volgens hem voornamelijk online en anoniem, terwijl hij op straat juist positieve reacties krijgt.

Familieleden

Naast zijn tv-optredens houdt Luca zijn familie strikt buiten de spotlights. Hij heeft een Nederlandse moeder, een Italiaanse vader en twee broertjes. Verder is er niks over hen bekend, ze blijven ver weg van de spotlights, en Luca is het daar mee eens. "Dat gaat niemand wat aan", stelt Luca. "Ik heb gekozen voor dit programma, zij niet. Ze staan achter mij zolang ik maar mezelf blijf."

Hoe zit het met de liefde?

Op het gebied van de liefde heeft Luca nog niet de ware gevonden. Hoewel hij inmiddels wel een behoorlijk lijstje met exen heeft, blijft hij optimistisch. "Ik ben de juiste gewoon nog niet tegengekomen", zegt hij. Ondanks de vele relaties heeft hij nergens spijt van. "Nee, daar heb ik niks aan. Als je saai bent, dan hoeven ze je niet."

Niet gemakkelijk

Luca's populariteit op 'Ex on the Beach' brengt zowel positieve als negatieve aspecten met zich mee, maar hij blijft vastberaden om zichzelf te blijven. Bedreigingen weerhouden hem er niet van om door te gaan en zijn familie blijft een belangrijk privacyaspect in zijn leven. Zijn zoektocht naar liefde gaat verder, met de hoop om ooit de ware te vinden.
Met zijn nuchtere kijk op zowel roem als haatreacties, blijft Luca een opvallend persoon in de reality-wereld. "Als je je druk maakt om wat anderen zeggen, dan kun je er beter niet aan beginnen", zegt hij. Zijn zelfverzekerdheid en vastberadenheid zorgen ervoor dat hij zich staande houdt in de turbulente wereld van reality-tv.