fem fem nieuw 31

Gezien op Funda: deze oude bollenschuur staat nú te koop voor €1.150.000

Fun & Living16 jun , 10:00 doorAurora Ferrari
Op Funda zien wij het één en het ander voorbijkomen, maar zoiets hebben we nog nooit gezien. In de bloeiende bollenvelden van Lisse staat er namelijk een huis te koop voor €1.150.000 wat eerder een bollenschuur was. Maar vergis je niet, want in dit huis komt historie en moderne luxe tot één geheel. 

Oude bollenschuur in Lisse  

Tot kort geleden wisten wij ook niet waar Lisse lag, maar dankzij dit prachtige huis die daar tussen de bloeiende bollenvelden is gelegen, kennen we het nu als geen ander. Op de Heereweg 450A staat er een pareltje op zich, wat eerder een oude bollenschuur was. Deze is toen in 1928 (!) gebouwd en ontworpen door Van Reeuwijk uit Sassenheim. Maar op de gevel van dit monument staat er de achternaam van de eerste eigenaar, namelijk Van der Zon. De schuur is dan nog twee generaties gebruik om de bollen in op te slaan en te drogen. En dat is best bijzonder, want vroeger werden de bollen in houten kisten via een luik met mechanische lift naar de eerste verdieping getild. En dat is gewoon nog zichtbaar.
Alhoewel ze details van de bollenschuur in het huis hebben gehouden, is de bollenschuur in 2006 helemaal omgetoverd tot een woning, atelier en galerie. Dit betekent dat de historie nog terug te vinden is, maar dat het huis een weelderige oase is geworden voor iedereen die op zoek is naar rust en luxe.

De bollenschuur nu 

En tja, wat hebben ze hier toch werk van gemaakt. De oude bollenschuur is namelijk langs geen bollenschuur meer, maar eerder een paleisje. Op de eerste verdieping bevinden zich de drie slaapkamers, elk met hun eigen unieke kenmerken. Zo heeft de master bedroom toegang tot een enorme inloopkast, de tweede slaapkamer biedt ruimte om te spelen en te studeren (met uitzicht op de bollenvelden). En de derde slaapkamer dient momenteel als logeerkamer, maar bevat dus het oude bollenluik. En nog meer goed nieuws: dit huis heeft twee badkamers die van alle gemakken zijn voorzien – met onder andere een inloopdouche en een bubbelbad.
Daarnaast beschikt de woning van een prachtige aangelegde tuin met nieuwe veranda, perfect wanneer het buiten warmer wordt en met vrienden en familie de barbecue aan kan zetten. En laten we niet beginnen over binnen op de begane grond. Het huis heeft een luxe open keuken waar jij en je partner kunnen staan, kokkerellen en eten kunnen jullie in de gigantische woonkamer doen waar je een immense eettafel kan neerzetten en een lekkere, comfortabele bank. Aan de voorzijde heb je dan, als voorheen, een atelier die nu omgebouwd is naar een werk- en ontspanningsruimte. Deze ruimte wordt nu nog de 'borrelschuur' genoemd, maar de mogelijkheid om hier twee verschillende slaapkamers van te maken is er. De tekst gaat verder onder de foto's.

Goed gelegen 

En ja klopt, je wil in Lisse toch niet dood gevonden worden? Maar dat valt wel mee. Binnen 10 minuten fietsen zit je namelijk al in de gezellige dorpen Lisse en Sassenheim, met diverse supermarkten, winkels en restaurants. Binnen 30 minuten (ook met de fiets!) ben je gewoon bij het strand en binnen een half uur met de auto zit jij gewoon op je werk in Amsterdam of Den Haag. Kortom: de perfecte woning en de perfecte ligging.