schermafbeelding 2022 10 11 om 150751

Geld besparen: dit is de goedkoopste supermarkt van 2022

Fun & Living16 okt 2022, 16:45 doorRomy Nouwen
Dat alles een stuk duurder wordt, is geen verrassing. We schrikken ons wekelijks een ongeluk van alle prijskaartjes en inmiddels begint het voor velen té duur te worden. Het kan in ieder geval een handje helpen om te weten welke supermarkt de beste prijzen hanteert voor producten. Dit is de goedkoopste supermarkt van 2022.
schermafbeelding 2022 10 11 om 150751
Bron: Pinterest

De goedkoopste supermarkt van 2022? Hallo Jumbo!

Als je altijd dacht dat je je boodschappen het goedkoopst kon scoren bij de Lidl of Aldi, hebben we slecht nieuws voor je. Uit nieuwste steekproeven van het televisieprogramma Kassa bleek namelijk dat dit niet meer zo is. Dat bezoekje aan de Lidl of Aldi levert je dus helemaal niet het meeste voordeel op. Daarvoor kun je voortaan je boodschappen scoren bij de welbekende Jumbo. Hallo Jumbo!
Voor de eerste keer is er anders onderzoek gedaan. Er werd namelijk rekening gehouden met de goedkoopste variant van alledaagse producten in plaats van alleen de huismerken. Hierdoor bleek de uitslag ineens heel anders te zijn. De Jumbo is een stukje voordeliger op het gebied van de alledaagse producten.

Hier kun je beter géén boodschappen doen

Als je dacht dat je Albert Heijn moest mijden, heb je het ook mis. De Appie is namelijk helemaal niet de duurste supermarkt in Nederland dus je kunt daar prima blijven bonus shoppen. De minder fijne prijsjes vind je bij Spar. Dat heeft alles te maken met de locaties waar je deze supermarkt vindt. Vaak hebben zij het voordeel niet omringd te zijn door andere supermarkten en kunnen zij het zich veroorloven om hogere prijzen te hanteren.