boomhut

Het meest geliefde Airbnb van 2023: overnachten in een boomhut

Fun & Living25 jun , 11:00 doorMaud Maarssen
De zon laat zich zien, de temperaturen stijgen en we hebben maar zin in 1 ding: vakantie. En dan het liefst op een idyllische plek. Echter zien we soms door de bomen het bos niet meer, er zijn zóveel leuke plekken om naartoe te gaan. Airbnb helpt ons een handje en maakt een lijstje met meest geliefde bestemmingen. En met stip op nummer één staat Casa Barthel in Italië.

Overnachten in een boomhut

Een wel heel bijzondere plek om te overnachten is Casa Barthel. Het is geen hotel, je slaapt niet in een huisje en ook niet in een appartement. Nee, het is een boomhut. In de rustige omgeving net buiten Florence in het prachtige Toscane. Dat is natuurlijk op zich al een geweldige plek, maar wacht maar tot je de foto's ziet van deze beeldige boomhut.

Van droge heuvel naar gemeenschap

Even terug in de tijd. De boomhut heeft zijn naam te danken aan de familie Barthel die in de jaren tachtig op het landgoed woonde. Het land heette toen Poggio Secco, wat 'droge heuvel' betekent. Maar dat is het al lang niet meer. Het landgoed is namelijk uitgegroeid tot een kleine gemeenschap met verschillende huizen, waaronder dus Casa Barthel.

Cipressen en een zwembad

Het populairste huis op het landgoed is dus het boomhuis. Snappen wij wel want wat is het een enorm romantisch plekje. Hoog tussen de bomen vind je een queensize bed, kitchenette en zelfs een terrasje vanaf waar je uitzicht hebt over het landschap vol cipressen. Je kan er helemaal tot rust komen want Wifi heb je er niet. Mocht je nu meteen in paniek schieten, op de binnenplaats van het landgoed kun je wel gewoon verbinden. Verder vind je er een zwembad, tennisbaan, barbecue en een houtoven. Het boomhuis krijgt op de website van Airbnb een 4,89 wat niet mis is op de 5 sterren totaal.
Helemaal enthousiast geworden? Neem dan hier een kijkje op de website.