instax mini 99

Hip en retro: de INSTAX mini 99 is dé nieuwste instant camera

Fun & Living16 mei , 13:00 doorMaud Maarssen
Hoewel we het liefst de meest nieuwe en vernuftige technologische snufjes willen hebben, is het soms ook heerlijk even terug te gaan in de tijd. En dat is nog hip ook. Platenspelers, handgeschreven notitieboekjes én natuurlijk analoog en instant camera's. Nu komt FUJIFILM met een wel héél mooi nieuw exemplaar - en geloof ons, die wil je hebben.

Hoogwaardig vintage

Hoewel we met onze mobiele telefoons tegenwoordig ontzettend mooie en scherpe foto's kunnen maken, blijft het toch leuk om een fysieke foto te hebben. En laten we eerlijk zijn, de foto die uit een instant camera komt heeft van zichzelf al de perfecte filter. Daar kan geen bewerkingsapp tegenop. FUJIFILM's fonkelnieuwe INSTAX mini 99 is dé camera om je foto's in het zonnetje te zetten.

Herinneringen in je interieur

Hoe leuk is het dat de foto die je maakt direct uit het apparaat gerold komt? Plak de foto's in een boekje, hang ze aan de muur of deel ze uit aan je vrienden. Niets leuker dan een tastbare herinnering in je interieur. 
Iets meer inspiratie nodig? Schuif de foto's tussen de bloemen en zet de vaasjes op tafel tijdens een diner, of plak ze aan de muur - in de vorm van een hart. Zo creëer je jouw eigen unieke kunstwerk.

Functies die je foto naar een hoger niveau tillen

Het mag dan wel een vintage camera zijn, de kwaliteit doet anders geloven. De camera beschikt namelijk over verschillende functies die ervoor zorgen dat je de mooiste foto's kunt maken. De mini 99 is de eerste INSTAX camera met kleureffect draaiknoppen. Met deze knoppen kies je uit zes effecten - faded green, warm tone, light blue, soft magenta, sepia en light leak - waarmee je ieder beeld volledig naar je eigen hand kunt zetten. Ook beschikt de camera over een ingebouwde Vignette Switch waarmee je een artistieke schaduw kunt toevoegen. 
En dat is nog niet alles. De camera heeft namelijk verschillende opnamemodi waardoor de foto er in iedere situatie zo goed mogelijk uitkomt. Zo is er een zelfontspanner optie - om moeiteloos groepsfoto's en selfies te maken - een sportstand, een nachtmodus en zelfs een stand waarin je twee beelden in één schiet. En voor wie het allemaal écht serieus aan wil pakken: de camera kan ook op een statief bevestigd worden.  
polaroid camera

Echt een plaatje

Daarnaast is de camera een plaatje om te zien. Hij straalt vintage uit, maar toch ook kwaliteit. De klassieke matte finish geeft hem de perfecte retro-uitstraling. Staat-ie dus ook leuk op een plank in je woonkamer als je hem een dagje niet gebruikt. Daarnaast geven de grote uitschuifbare lens, de verschillende knoppen en het enorm handig koord - waardoor je hem als een crossbody tas dicht bij je lichaam kan dragen - een professionele uitstraling.
Met de afmetingen van 103.5 mm x 117.5 mm x 60 mm en een gewicht van 340 gram (zonder batterij) is het apparaat eenvoudig mee te nemen. Dus, ga jij deze zomer op vakantie, heb je binnenkort een leuk feestje of heb je gewoon zin om je vrienden vast te leggen? Dan is de FUJIFILM INSTAX mini 99 precies wat je nodig hebt.

Accessoires

En niet alleen de camera is leuk. De accessoires maken hem nog tien keer beter. Zo heeft FUJIFILM namelijk een prachtige bijpassende hoes die de camera beschermt tegen krassen, stof en andere viezigheid. Want laten we eerlijk zijn, zéker als je hem meeneemt op vakantie krijgt-ie waarschijnlijk behoorlijk wat te verduren. Ook leuk: dit mini-album waar je al je foto's direct in kunt verzamelen. Je hebt hem in verschillende kleuren, maar onze favoriet is toch de lila variant. Als laatste kun je afwisselen met het fotopapier dat je in de camera stopt, zo heeft ieder papier namelijk weer een ander effect. Ga voor de standaard witte variant, kies een kleurtje of papier met een analoog gevoel als je helemaal voor de retro vibe wil gaan.
Bekijk de website van INSTAX voor de prijzen en alle overige informatie. Veel plezier met fotograferen.