schermafbeelding 2023 01 31 om 160937

Binnengluren: huis in Amsterdam was vroeger bordeel en staat nu te koop

Fun & Living31 jan 2023, 16:09 doorDominique Evers
Funda is natuurlijk een hele leuke site om eindeloos huizen op te kijken. Er staan oneindig veel huizen op, maar deze keer stond er wel een heel opmerkelijk pand op de site. Vanaf de buitenkant lijkt dit een normaal en vooral super mooi grachtenpand in het hartje van Amsterdam. Tot je de locatie, binnenkant en geschiedenis van dit pand weet.
schermafbeelding 2023 01 31 om 160937
Bron: Funda

De Wallen

Iedereen kent de Amsterdamse Wallen wel. Of beter bekend als Red Light District . Deze locatie heeft namelijk een hele bekendheid. Je kunt hier namelijk een bedavontuurtje beleven voor een bepaalde prijs. En dit is precies waar dat mooie grachtenpand van Funda zich bevindt. Buitenom dat het pand midden op de Wallen zit, is het verder een ideale locatie. Je zit midden in hartje Amsterdam.
Het enige nadeel is het overlast wat je mogelijk kan krijgen. Veel toeristen komen natuurlijk naar deze toch wel bekende plek in Amsterdam, maar dat is niet het enige. Er zijn natuurlijk ook feestjes tot laat in de avond waar je rekening mee zou moeten houden.
Je kan het nu eigenlijk al wel raden, maar dit pand is vroeger een bordeel geweest. Een bordeel is een gebouw waar bedavonturen op een commerciële manier plaatsvinden. Enne, dit kun je ook wel aan de foto's van de binnenkant van het pand zien.

Het grachtenpand

Dit pand stond vroeger bekend onder de naam Maison Mata Hari. Op Funda staan natuurlijk foto's van de binnenkant van het pand, maar de site heeft er ook een paar op hun Instagram-account gezet. Er zijn acht kamers, meerdere wc's en in sommige kamers staat er zelfs nog een podium, een paal en meerdere bedden waar verschillende avontuurtjes zich hebben afgespeeld.
Het pand heeft een oppervlakte van maar liefst 261 vierkante meter en heeft een vraagprijs van bijna twee miljoen. Wij raden je wel aan om er niet zomaar in te trekken. Zorg eerst voor een grondige schoonmaak en vervang de inboedel door je eigen meubels. Maarre, als het pand is opgeknapt kan het super mooi zijn.

Reacties

Onder de Instagram-post van Funda staan enorm veel reacties die je met een korreltje zout moet nemen. Mensen reageren met hilarische grappen zoals: "De muren hoef je in ieder geval niet meer te sausen." Iemand anders stelt vast dat het pand wél karakter en geschiedenis heeft. Ook reageert er iemand met: "Nou, da's niet in één wippie gedaan!"