iconische serie

Is Gen Z wel ready voor déze iconische serie vol bedavonturen en romantiek?

Fun & Living11 apr , 10:44 doorRomy Nouwen
Eindelijk! De vrouwen Samantha, Carrie, Charlotte en Miranda zijn te bekijken op Netflix. Iedere millennial springt een gat in de lucht bij het horen van dit heerlijke nieuws. Maarre, hoe wordt de iconische serie eigenlijk ontvangen door de volgende generatie? Vinden zij de serie ook zo'n succes of slaan ze liever over?
iconische serie
Bron: HBO

Déze iconische serie is eindelijk te zien op Netflix

Sinds 1 april – nee, het is gelukkig geen grapje – staat de iconische serie eindelijk op Netflix . We hebben er jaren op gewacht, maar we kunnen eindelijk alle avonturen van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbs (Cynthia Nixon) en Samantha Jones (Kim Cattrall) bingen van begin tot eind. De dag die je wist dat zou komen, is eindelijk hier...

Waar gaat de serie over?

In de serie volgen we de vier vrouwen die in hartje New York wonen. Ze zitten dus zeker niet stil. Carrie, de hoofdrolspeelster, schrijft over alles wat met liefde te maken heeft. Terwijl Carrie schrijft over relaties, is ze zelf ook op zoek naar de liefde. Charlotte, Miranda en Samantha trouwens ook. De vrouwen daten er allemaal op los, wat uiteraard zorgt voor fantastische televisie. Het gaat ook gepaard met heel wat slechte ervaringen, bizarre, hilarische verhalen én ontzettend veel– zeg maar gerust ontelbaar veel – mannen.

Sentiment

Heel millennial-Nederland zit dus al vanaf 1 april voor de buis om de serie meteen compleet te bingen van begin tot eind. De serie wordt door veel mensen met open armen ontvangen, want het is toch wel een beetje sentiment. Heerlijk om eindelijk weer die hilarische dates, ongemakkelijke momenten én wilde bedavontuurtjes vanaf de bank te kunnen bekijken met een big smile op je gezicht.

Helemaal niet fan

Wij dachten dus meteen dat Netflix hier eigenlijk heel Nederland een plezier mee zou doen, maar daar komen we langzaam een beetje op terug, We vragen ons inmiddels namelijk een beetje af of gen z wel zo ready is voor deze serie. Enne, we zijn dus niet de enige. Er is zelfs onderzoek naar gedaan, en uit dat onderzoek is gebleken dat Generatie Z, helemaal niet zo'n fan is van bedavontuurtjes in televisieseries of films. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat dit helemaal geen vereiste is voor een goed verhaal in een serie of film. Die zagen wij effe niet aankomen...
In tegenstelling tot vorige generaties kijken zij veel liever naar andere dingen. Bijvoorbeeld naar goede vriendschappen of platonische relaties. Voor Generatie Z hoeft het dus helemaal niet zo steaming hot te worden. De vraag is dan ook of zij net zo lyrisch zullen zijn over de serie. Toch vinden wij dat ze het sowieso een kans moeten geven. De serie draait om zoveel meer dan alleen de bedavontuurtjes en daten. Ook vriendschap staat bovenaan voor de dames in de serie.