Jaimie Vaes op Ibiza: "Deze zomer pak ik het anders aan"

Fun & Living20 jun , 18:00 doorPleuntje Janssen
Jaimie Vaes (34) geniet al een tijdje van het zonnige leven op Ibiza, maar deze zomer pakt ze het anders aan. In haar column voor 'Grazia' vertelt ze dat ze meer balans in haar leven wil brengen. Hoewel ze altijd een levensgenieter is geweest, voelt ze nu de behoefte om bewuster te leven en beter voor zichzelf te zorgen.

Thuis op Ibiza

Opgegroeid in Scheveningen, waar de zee en het strand altijd binnen handbereik was, voelt Jaimie Vaes zich toch thuis op Ibiza. Het eiland biedt van mei tot oktober een eindeloos zomergevoel, precies wat ze zo fijn vindt. "De energie hier maakt me echt gelukkig", schrijft ze. Ibiza trekt een diverse mix van vakantiegangers en permanente bewoners aan, en dat zorgt voor een unieke sfeer en een groot gevoel van vrijheid. Maar die vrijheid heeft ook een keerzijde, het is moeilijk om grenzen te stellen.

Het lijkt op Ibiza altijd vakantie

Op Ibiza lijkt het altijd vakantie, en dat kan een valkuil zijn. Jaimie merkt dat ze vaak meegaat in het uitgavenpatroon van de vakantiegangers om haar heen. "Het is leuk, maar ik leef de hele zomer ieders vakantie", vertelt ze. Hierdoor zet ze haar eigen leven op pauze en als het dan oktober is, is ze helemaal uitgeput. Dit jaar wil Jaimie dat anders doen en haar energie beter beheren, ook al vindt ze dat nu al lastig.

Balans

Jaimie is vastbesloten om deze zomer anders aan te pakken. Ze wil een schema maken waarin ze tijd plant voor leuke dingen, maar ook voor werk en gezonde routines. "Ik ben nu eenmaal een enorme levensgenieter, maar ik wil meer discipline in mijn leven brengen", schrijft ze. Door tijd vrij te maken voor sporten en rust, hoopt ze meer balans te vinden en prioriteit te geven aan wat haar écht energie geeft.

Nieuwe planning

Dus, hoewel Jaimie haar zomer nog steeds wil vullen met plezier en genietingsmomenten, wil ze ook ruimte maken voor zelfzorg en werk. Ze plant bewuste momenten van rust in en wil gezonde gewoonten opbouwen. Dit jaar wil ze voorkomen dat ze aan het eind van het seizoen uitgeput is en in plaats daarvan met een frisse blik en veel energie de herfst ingaan.