kopen zonder kijken alex makelaar

Kopen zonder Kijken-koppel wordt door makelaar Alex op z'n plek gezet

Fun & Living20 jun 2023, 9:59 doorRoos Hooijer
Gisteravond zaten we weer klaar voor een gloednieuwe aflevering van Kopen zonder Kijken. Opnieuw hadden we te maken met een koppel dat al flink wat jaren aan het zoeken was naar een geschikte woning, maar helaas zonder succes. En dat heeft volgens makelaar Alex te maken met een té hoog wensenlijstje.
kopen zonder kijken alex makelaar

Moeilijke zoektocht

Het jonge gezinnetje Ferdi, Karlijn en dochtertje Sare zijn in de nieuwste aflevering van Kopen zonder Kijken op zoek naar een leuke woning. Het koppel is naar eigen zeggen al zes jaar lang op zoek naar een geschikte woning, maar dit wil maar niet lukken. Het team van Kopen zonder Kijken besluit hierom de zoektocht van het koppel over te nemen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Te hoog wensenlijstje

Het jonge koppel maakt in gesprek met makelaar Alex van Keulen het wensenlijstje bekend. Met een budget van 355.000 euro zijn ze op zoek naar een eengezinswoning in een kindvriendelijke wijk in Utrecht. Deze woning moet daarnaast drie slaapkamers en een ruime tuin hebben.
Leuke ideeën, maar volgens Alex absoluut niet haalbaar. "Met jullie budget kan ik die droom bijna aan flarden schieten", stelt Alex. Hij zet het koppel zonder pardon op z'n plek en vervolgt zijn verhaal met de introductie van – jawel – de consessieklok.

Consessies doen

Zoals we van Kopen zonder Kijken gewend zijn, wordt er uiteindelijk wél een prachtige en ruime woning voor het kleine gezinnetje gevonden. Deze eengezinswoning bevindt zich echter niet in Utrecht, maar in Olst. Dit is niet wat het koppel voor ogen had, maar wanneer het stel uiteindelijk de woning te zien krijgt, zijn ze ontzettend blij met het nieuwe stulpje. En zo zien we maar weer, de huizenmarkt is nog steeds niet zo toegankelijk als we stiekem hadden gehoopt.